7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPensionarii gorjeni vor sa iasa in strada

Pensionarii gorjeni vor sa iasa in strada

Ion Velcea, vicepresedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Vârstnice Gorj, a spus ca a primit zeci de solicitari din partea batrânilor pe care ii reprezinta de a organiza un miting pentru a-si manifesta nemultumirile legate de neindexarea pensiilor: „20 de pensionari au venit sa solicite organizarea unui miting. Le-am spus sa aiba rabdare, pentru ca am trimis revendicari la presedintie si la parlament. Vom iesi in strada in cazul in care cele doua institutii nu rezolva revendicarile noastre. Trebuie mai intâi sa asteptam un raspuns“.


Majoritatea pensionarilor gorjeni au venituri reduse. Din cei peste 75.600 de pensionari, peste 45.000 primesc pensii cuprinse intre 800.000 de lei si 3,3 milioane de lei. „Cum poti sa traiesti cu acesti bani, când intretinerea si utilitatile pe timpul iernii costa peste trei milioane de lei? Din ce sa mai traiasca? E normal sa fie disperati“, a spus Velcea. Pensionarii sunt nemultumiti de faptul ca aceia care, in urma procesului de recalculare, au primit pensii marite nu au mai primit si indexarea de 9%. Alt motiv de suparare este faptul ca statul nu le-a decontat tichetele de drum pe anul trecut care nu au fost folosite, dupa cum se preciza intr-o hotarâre de guvern.


Peste 1.000 de cereri saptamânal pentru recalcularea pensiilor


La Casa Judeteana de Pensii Gorj se inregistreaza zilnic câteva sute de cereri venite din partea pensionarilor, care solicita recalcularea pensiilor, in baza unor sporuri si salarii netrecute in cartea de munca. Pensionarii aduc adeverinte cu veniturile realizate si, in baza acestora, cer cresterea pensiilor. Saptamânal, la Casa Judeteana de Pensii Gorj se depun aproximativ 1.000 de cereri de acest fel.


Pensionarii se mai plâng de faptul ca solicitarile lor sunt rezolvate cu greutate. Conducerea Casei Judetene de Pensii Gorj spune ca personalul institutiei este insuficient pentru a solutiona in timp util toate cererile acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS