Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Accident de munca la AVI


Un angajat al SC AVI 2 Banu Maracine a ajuns la spital dupa ce a suferit un accident la locul de munca. Ieri, in jurul orei 4.30, Iulian Mustata se afla la locul de munca. El a atins un tablou electric si a fost electrocutat la ambele mâini, suferind arsuri prin flama electrica. Muncitorul a fost transportat de urgenta la spital, fiind internat la Clinica de chirurgie plastica cu arsuri de gradele II si III. Medicii spun ca este in afara oricarui pericol, dar ca foarte probabil va necesita un transplant de piele. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca spun ca accidentul le-a fost adus la cunostinta ieri, in jurul orei 8.30. Urmeaza ca o comisie din cadrul respectivei societati sa efectueze o ancheta pentru a descoperi cauzele producerii accidentului. (M.C.)


Tichete de masa pentru profesorii doljeni


Uniunea Sindicatului Independent din invatamântul preuniversitar (USII) Dolj a oferit ieri, in preajma zilei de 8 Martie, tichete de masa tuturor membrilor de sindicat. Potrivit presedintelui sindicatului, Constantin Rada, bonurile de masa in valoare de 200.000 de lei fiecare au fost acordate atât barbatilor, cât si femeilor. „Am considerat ca trebuie sa primeasca si barbatii, deoarece si ei la rândul lor au sotii, fiice sau mame, iar cadoul nostru va ajunge acolo unde trebuie“, a spus Constantin Rada. Liderul de sindicat a precizat ca pentru aceste „cadouri de martisor“ USII Dolj a alocat aproximativ 850 de milioane de lei. (E.L.)


Cu livada in caruta


Un barbat de 37 de ani din comuna doljeana Bistret s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost prins de jandarmi cu caruta incarcata cu lemne. Traian D. a fost oprit duminica seara, la 17.45, de o patrula a Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova, in timp ce se deplasa pe raza comunei Bistret. Observând ca barbatul are in caruta lemne de prun si par, jandarmii l-au intrebat de unde le-a procurat. Acesta a sustinut ca i-a dat 150.000 de lei administratorului SC HORTIPROD Dabuleni ca sa ia lemne de acolo. Jandarmii continua cercetarile, pentru a lamuri ce-i cu banii amintiti, dar si in ce conditii a ajuns Traian D. sa taie cu drujba pomii fructiferi, distrugând livada firmei mentionate.(A.D.)


Gospodarii izolate din cauza zapezii


Peste 30 de gospodarii din trei catune apartinând orasului Uricani au fost izolate din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile. Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, a declarat ca de mai bine de 24 de ore sunt izolate catunele Dodoconi, Bilugu si Pietroasa. „Toata noaptea (ieri-noapte – n.r.) s-a intervenit cu utilajele din dotare, insa nu am reusit sa degajam circulatia decât pe drumurile nationale si in oras. Casele din zonele izolate sunt situate in locuri greu accesibile, unde nu pot ajunge utilajele de deszapezire“, a spus Buhaescu. Potrivit primarului din Uricani, in Câmpusel stratul de zapada depaseste 1,5 metri, la Câmpu lui Neag – un metru, in timp ce in oras zapada a atins o jumatate de metru.(D.M.)

Exit mobile version