Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Membrii familiei Pârvu, externati


Cei patru minori si mama lor, care au ajuns saptamâna trecuta la spital intoxicati cu o substanta necunoscuta, au fost externati ieri. Medicii care i-au avut sub supraveghere sustin ca Maria Pârvu, de 26 de ani, si copiii acesteia, Maria Luiza, de sapte ani, Maria Alexandra, de opt ani, Marian, de sase ani, si Mihaela Pastica, de noua ani, sunt in afara oricarui pericol. Starea lor de sanatate s-a imbunatatit considerabil, desi cadrele medicale nu au putut depista substanta cu care cei cinci membri ai familiei Pârvu s-au intoxicat. Zvonurile cum ca ar fi fost intoxicati cu nurofen sau monoxid de carbon au fost infirmate, cu atât mai mult cu cât pacientii au fost pe toata perioada spitalizarii constienti. (M.C.) 


„Bataie“ pe posturile de politisti


Concursul organizat de Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Dolj pentru ocuparea a 15 posturi de politisti de frontiera s-a incheiat sâmbata. Pe aceste locuri au candidat 125 de candidati, care au sustinut patru probe eliminatorii – controlul medical, testul psihologic, proba sportiva si proba scrisa. Dintre cei 15 viitori politisti de frontiera admisi, 13 au studii superioare, iar doi studii postliceale. Dupa afisarea rezultatelor celor patru probe si a candidatilor admisi nu a fost depusa nici o contestatie. (A.M.) 


Masina cu acte false


Politistii din cadrul Politiei de Frontiera Bechet au depistat duminica un doljean care conducea un automobil radiat din circulatie si cu acte de inmatriculare false. Masina lui George B., de 20 de ani, din Craiova, un Peugeot inmatriculat in Germania, a fost oprita de catre politistii de frontiera pe raza localitatii doljene Murata pentru un control de rutina. Dupa controlul documentelor prezentate de sofer, oamenii legii au intrat la banuieli si au continuat verificarile, in urma carora a rezultat ca masina era radiata inca din anul 2004, iar certificatul de inmatriculare si cartea verde erau eliberate in anul 2005, fiind false. Pe numele soferului au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de punere in circulatie si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numere false. (A.M.) 


Duminica radarelor


Politistii din cadrul Biroului Politiei Rutiere au organizat duminica, intre orele 14.00-18.00, o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de depasirea vitezei legale si neadaptarea la conditiile de drum. S-a actionat pe drumurile DN 56 Craiova – Calafat, DE 70 Craiova – Filiasi, iar pe DE 574 Craiova – Pielesti in sistem releu cu Serviciului Politiei rutiere Olt. Radarele au fost ampasate in comunele doljene Pielesti si Teasc, dar si la iesire din Craiova, in cartierul Izvorul Rece. Cei mai multi soferi s-au ales cu amenzi intre 600.000 si 800.000 de lei pentru depasirea vitezei, dar si cu sanctiuni intre 500.000 si 700.000 de lei pentru nefolosirea centurii de siguranta. Au fost testate cu aparatul radar 921 de autovehicule si aplicate 130 de sanctiuni contraventionale, din care 103 pentru depasirea vitezei regulamentare, valoarea sanctiunilor ridicându-se la 20.680 RON. (A.M.)

Exit mobile version