Acasă Local Dolj „Scoala de sâmbata“ la Malu Mare

„Scoala de sâmbata“ la Malu Mare

Pentru prevenirea abandonului scolar in rândul copiilor din mediul rural si al celor ce provin din familii de etnie roma, cu situatie materiala precara, echipa Proeuroioung din localitatea doljeana Malu Mare a inaugurat sâmbata, in comuna, proiectul educational „Scoala de sâmbata“.


Potrivit initiatorilor, proiectul se deruleaza in zilele de sâmbata si este gazduit de Grupul Scolar Agricol „Malu Mare“, fiind destinat copiilor cu vârste cuprinse intre patru si zece ani.


„In urma unor anchete sociale efectuate de voluntarii proiectului «Scoala de sâmbata» au fost identificati 23 de copii ce provin din familii cu venituri precare.


Micutii care au fost inclusi in proiect participa alaturi de voluntari la diverse activitati scolare educationale: cursuri de limba engleza, cursuri de vioara, desen.


Totodata, cei mici sunt ajutati si la efectuarea temelor“, a spus coordonatoarea de program, Rodica Dicu. De asemenea, potrivit acesteia, copiii inscrisi in program beneficiaza de asistenta educationala, precum si de o masa calda pe parcursul zilei.

Exit mobile version