Acasă Local La numai zece ani, Alina Paun – o artista recunoscuta

La numai zece ani, Alina Paun – o artista recunoscuta

Alina Manuela Paun este pasionata de dansuri de societate, pian, muzica usoara, moda. In numai patru ani a obtinut premii insemnate si trofee.


Eleva in clasa a IV-a la Liceul Teoretic „Henri Coanda“ din Craiova, Alina Paun este una dintre cele mai importante artiste ale scolii. Talentul muzical al copilei a fost descoperit la gradinita, de catre educatoare, care a convins-o pe mama fetitei sa o inscrie la cursurile de muzica usoara de la Palatul Copiilor. Din acel moment, educatoarea a devenit cel mai infocat fan al Alinei, urmând-o la toate concursurile la care participa.


In patru ani de munca – premii I la festivaluri si concursuri nationale si internationale


Rezultatele muncii sale au inceput sa apara in 2003, Alina obtinând premiul I la concursul judetean „De ziua ta, copile“. In acelasi an, la grupa sapte-zece ani a obtinut premiul II la concursul interjudetean „Stelutele Pucioasei“, sustinut in judetul Dâmbovita. „Am participat si la Festivalul international «Ti Amo» de la Onesti, unde am obtinut mentiune. Mi-am facut foarte multi prieteni la acest festival, cu care ma intâlnesc si acum in concursuri sau la filmari. Apoi, la Baia Mare, la Festivalul national «Ursuletul de Aur» am obtinut locul II“, a povestit Alina. De atunci ea a obtinut doar premii I si trofee la toate concursurile la care a participat: la „Glasul sperantelor“ din Constanta, „Delfinul de Aur“ din Navodari, trofeul la Festivalul national „Micul Artist“ din Craiova, locul I la „Ursuletul de Aur“.


Este talentata la muzica, moda, dansuri, engleza…


In urma premiilor câstigate, Alina Paun a inceput sa fie invitata in numeroase spectacole pentru copii, dar si in emisiuni nationale televizate. In paralel cu pasiunea pentru muzica usoara, copila este atrasa de prezentarile de moda, de dansurile populare si de societate, dar si de pian. Face parte din Ansamblul „Brâuletul“ al Liceului Teoretic „Henri Coanda“, care a obtinut premiul I la concursul judetean scolar. „Dintre solistii de muzica usoara imi plac foarte mult Celine Dion, Mariah Carey, dar si Stefan Banica Jr. Dintre compozitorii de muzica usoara româneasca, imi place muzica lui Virgil Popescu, dar si a lui Gigi Radulescu. Imi place foarte mult limba engleza“, a adaugat Alina.


In afara de numeroasele ore pe care si le petrece exersând, Alinei ii place sa deseneze, sa se joace pe calculator si sa se plimbe cu rolele, spre disperarea parintilor si a vecinilor.


Despre Alina…


Alina este una dintre fetitele cu cea mai rapida ascensiune, in numai un an reusind sa intre in grupa de performanta a clasei de muzica usoara. Profesorul de muzica de la Palatul Copiilor, Dumitru Iliuta, a spus: „La preselectie, Alina parea un copil foarte interiorizat si cam prea serioasa pentru vârsta ei. Dupa numai un an, fetita a reusit sa se acomodeze cu stilul, s-a schimbat complet, scena dându-i curajul de a fi ea… Are o energie debordanta, fapt care o ajuta sa nu mai aiba trac. Are un timbru vocal deosebit si o ambitie molipsitoare care o fac sa aspire la o cariera artistica de succes“.

Exit mobile version