Acasă Local La un pas de moarte, intoxicati cu… „vitamine“

La un pas de moarte, intoxicati cu… „vitamine“

O familie din Craiova a ajuns la spital intoxicata cu o substanta necunoscuta. Mama si cei patru copii sustin ca ar fi luat niste medicamente oferite de o vecina drept vitamine.


Patru minori impreuna cu mama lor au ajuns joi seara, in stare grava, intoxicati cu o substanta toxica necunoscuta, la Spitalul de Urgenta Craiova. Maria Pârvu, de 26 de ani, si copiii acesteia au fost adusi de ambulanta la spital in jurul orei 19.35. Cei cinci aveau o stare de agitatie care alterna cu somnolenta, fara insa sa-si piarda cunostinta, comunicau cu greu, neputând sa le spuna medicilor din ce cauza se afla in aceasta stare. Cu totii au fost internati, mama ajungând la Clinica de Anestezie Terapie Intensiva, iar copiii la Sectia de reanimare a Clinicii de Pediatrie „Zoltan Crisan“. In urma investigatiilor, cadrele medicale au concluzionat ca atât micutii, cât si mama lor sunt intoxicati cu o substanta toxica, dar nu s-au putut pronunta care ar fi aceasta. Tot ce au putut afla de la Maria Pârvu a fost ca femeia a luat, impreuna cu cei patru copii, niste medicamente. Acestea i-au fost date de o vecina, care le-a spus ca sunt vitamine. Nu se stie daca ea a rugat-o pe vecina sa i le dea sau aceasta din urma i le-a oferit, indemnând-o sa le foloseasca. „In prezent, pacientii au fost stabilizati si sunt sub tratament. Continuam investigatiile pentru a descoperi care este substanta ce a produs intoxicatia si pentru a putea da un pronostic. Suntem rezervati in privinta evolutiei starii lor de sanatate, deoarece continua si in prezent acea alternanta intre agitatie si somnolenta. Prea multe nu stim despre ei, am aflat ca femeia este casnica, are cinci copii si locuieste impreuna cu familia intr-o locuinta sociala in zona Calea Severinului“, a precizat Adriana Maria Trica, director adjunct al Spitalului de Urgenta Craiova.


Vecina, anchetata


In urma celor intâmplate, politistii de la Sectia 5 Craiova s-au autosesizat si au demarat o ancheta. Intr-o perioada scurta, oamenii legii au identificat-o pe vecina care i-a oferit medicamente Mariei Pârvu. Aceasta se numeste Floriana Nedelcu, de 39 de ani. Femeia este pensionata pe caz de boala, sufera de tulburari de personalitate si este o clienta veche a medicilor. Craioveanca a fost angajata a Spitalului de Urgenta Craiova ca ospatar. Floriana le-a declarat politistilor ca joi dupa-amiaza Maria Pârvu a vizitat-o si i-ar fi spus ca are copiii raciti. In jurul orei 18.00, ea i-a intors vizita, ducându-i acesteia o masina de tocat carne si niste pastile verzi cu o dunga rosie si i-a spus ca sunt aspirina si nurofen. Probabil ca Maria le-a luat imediat dupa plecarea ei, dându-le si copiilor.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version