Acasă Local Primavara, mai grea ca iarna

Primavara, mai grea ca iarna

Trei masini ale Serviciului de Ambulanta Dolj au fost trase pe dreapta din cauza zapezii si a viscolului.


Zapada cazuta zilele trecute a dat batai de cap si Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Dolj. Multe dintre masinile SAJ care au dat curs apelurilor de urgenta au ramas inzapezite chiar pe strazile Craiovei, ajungând cu intârziere la locul solicitarii. Altele au fost blocate in trafic zeci de minute, inaintând cu viteza melcului. Au fost intârzieri inerente, spun reprezentantii serviciului, care au determinat populatia sa apeleze 112 in mod repetat si sa solicite asistenta medicala si transport la spital, uneori pentru acelasi caz. „Pentru ca masinile au fost blocate in trafic zeci de minute si au ajuns cu intârziere foarte mare la adresele indicate, oamenii au sunat de mai multe ori având impresia ca noi nu am dat curs apelului. A fost cazul unei ambulante care marti dupa-amiaza a ramas blocata undeva pe strada Prelungirea Sadului din Craiova. Nu era un caz dificil, dar oamenii nostri trebuia sa ajunga acolo“, a afirmat Cristian Gângioveanu, directorul SAJ.


Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, chiar la inceputul lunii martie SAJ a ramas fara trei ambulante.


Soferul ambulantei, vinovat


Ambulanta implicata marti intr-un accident, in timp ce transporta doi bolnavi de la Dabuleni spre Craiova, apartine Punctului din Dabuleni. Din primele cercetari a rezultat ca vinovat de incident este chiar soferul ambulantei, care nu a adaptat viteza la conditiile de drum si intr-o curba a pierdut controlul masinii rasturnându-se in sant. „Vinovat de cele intâmplate este soferul. El nu a tinut seama de zapada cazuta pe carosabil si a apasat mai mult decât trebuia pedala de acceleratie. Nu am stabilit ce masuri vor fi luate impotriva acestuia. In functie de rezultatul anchetei efectuate de politie si de cuantumul cheltuielilor pentru reparatia autovehiculului, vom decide ce masuri se impun“, a sustinut Gângioveanu.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version