Acasă Local Dolj Livrarile la domiciliu, uneori transformate in farse pe bani

Livrarile la domiciliu, uneori transformate in farse pe bani

Mai multi localnici din comuna doljeana Ciupercenii Noi se plâng ca au cazut in „capcana“ unei firme bucurestene, International Master Publishers (IMP) SRL, care livreaza la domiciliu diferite produse la comanda, de aceasta data fiind vorba de carti.


Oamenii s-au lasat ademeniti de anunturile pompoase gen: „Am pregatit deja pentru dumneavoastra pachetul de prezentare in valoare de 114,99 RON pe care puteti sa-l obtineti cu doar 9,99 RON, deci pentru mai putin de 10% din valoarea acestuia“. Ei au completat cuponul de comanda si au asteptat sa primeasca 36 de publicatii adunate sub denumirea de „Minunata lume a animalelor“. Plicurile au inceput sa curga, cu tot felul de urari de succes si incurajari: „Credeti-ne, merita sa profitati de aceasta ocazie unica ! Mult succes !“. Numai ca au trait o „minune“ cam neplacuta, când postasul le-a adus primul colet. Au primit doar o parte dintre cartile comandate, dar au fost somati sa achite intreaga valoare de 9,99. Increzatori ca firma este serioasa, doljenii au achitat banii si au asteptat. Lunile au trecut si restul cartilor cu lumea minunata a animalelor au intârziat sa apara. In schimb, nu au intârziat instiintarile de plata prin care oamenii era somati sa platesca si ceea ce nu primisera, plus penalitatile. Asadar, minunata lume a animalelor s-a transformat intr-o jungla pentru cei care voiau sa afle mai multe despre elefantul african, leul de mare californian sau jaguar.


Toma patitul


Unul dintre patiti alaturi de sapte consateni este Marin Toma din satul Smârdan, comuna Ciupercenii Noi. „Mie imi plac animalele si mai pictez din când in când. Am zis ca este o modalitate buna sa stiu mai multe despre ele. Am comandat prin octombrie 2005 si am primit primul colet plus un aparat de fotografiat bonus. Am zis ca este firma serioasa si am platit toti banii, 9,99 RON, si taxele postale – 3,10 RON. Dupa care am asteptat si tot am asteptat. Au aparut instiintarile de plata pentru pachete de carti pe care nu le-am primit. Urmatorul pachet nici nu l-am mai luat de la postas, am cerut sa fie returnat si am facut telegrama la aceasta firma ca renunt la tot ce am comandat si sa fiu lasat in pace. Le-am transmis ca renunt la a mai colectiona produsul lor. In schimb, ei imi spun ca ultimul colet a fost livrat catre mine in luna decembrie a anului trecut si ca am de plata 29,98 RON si cu penalitatile 32,98 RON. Dar cum sa platesc ce nu am primit? Acum imi este teama sa nu am probleme, sa nu ajung in justitie si sa ma trezesc cu nu stiu ce sume de plata. Iar in situatia aceasta nu sunt numai eu, au patit-o si alti sapte oameni din sat. Si ei au renuntat la fel ca mine, dupa ce au vazut ca nu mai primesc publicatiile“, a povestit Marin Toma.


Si cu banii cum ramâne?


International Master Publishers SRL se apara si sustine ca activitatea firmei este cât se poate de serioasa si de legala. „Probabil ca nu au primit coletele dintr-o greseala, cred ca de vina este posta, dar noi am trimis publicatiile. De la noi au plecat, dar nu mai stim daca au ajuns la destinatie. Daca sunt nemultumiti, pot sa ne contacteze in scris sau telefonic si sa renunte la colaborarea cu noi“, a declarat Iuliana Badaran, agent la IMP.


Reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj spun ca, din punct de vedere legal, nu au nici o posibilitate sa-i traga la raspundere pe cei de la respectiva firma. „Daca se considera inselati, oamenii trebuie sa se adreseze Politiei Economice, care are pârghii legale prin care sa-i traga la raspundere“, a afirmat Gheorghe Marinescu, directorul Oficiului.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version