12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjeanca, trimisa in judecata pentru trafic si consum de droguri

Gorjeanca, trimisa in judecata pentru trafic si consum de droguri

O tânara din Târgu Jiu a fost trimisa in judecata de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Gorj pentru trafic si consum de droguri. Ana-Maria Grisca a consumat impreuna cu mai multe persoane, la o petrecere organizata de ea, zece tigari cu hasis.


Ana-Maria Grisca a plecat in Spania la 16 ani, impreuna cu un prieten, in apartamentul caruia a si locuit. Tânara a recunoscut ca prietenul ei cultiva in locuinta canabis, pe care il folosea pentru propriul consum. Ana-Maria Grisca s-a intors in tara la sfârsitul anului trecut. Anchetatorii au stabilit ca, inainte de a reveni in tara, aceasta a procurat o bucata de hasis, sub forma unui baton de ciocolata, pe care a introdus-o in tara. Potrivit procurorilor, Ana-Maria Grisca a introdus bucata de hasis intr-o foaie de staniol, pe care a ascuns-o, apoi, intr-o cizma din bagaj. Drogul nu a fost depistat de vamesi.


Chef cu alcool si hasis


Conform rechizitoriului, la putin timp dupa venirea in tara, Ana-Maria Grisca a organizat un chef, la care si-a invitat zece prieteni. La petrecere s-a consumat alcool, iar, la un moment dat, Ana-Maria le-a propus prietenilor sai sa fumeze hasis. Ea a pregatit drogul, dupa o metoda simpla: scotea tutunul din tigari, iar apoi incalzea batonul cu hasis din care curgea o substanta, pe care o impreuna cu tutunul. Compozitia era invelita intr-o foita speciala, dupa care se fuma. Persoanele prezente la petrecere au consumat zece tigari confectionate in acest mod.


Ana-Maria Grisca le-a spus procurorilor ca nu cunostea faptul ca folosirea si distribuirea drogurilor sunt interzise prin lege, pentru ca in Spania se consuma droguri pe marginea drumurilor. DIICOT Gorj a dispus neinceperea urmaririi penale fata de persoanele care au consumat hasis la petrecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS