22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal6.000 de litri de alcool, confiscati

6.000 de litri de alcool, confiscati

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj impreuna cu comisarii Garzii Financiare au efectuat la sfârsitul saptamânii trecute o actiune pe linia combaterii comercializarii bauturilor alcoolice contrafacute. Au fost controlate cinci firme craiovene care distribuie astfel de produse, la doua dintre ele fiind gasite depozitate in vederea comercializarii cantitati importante de bauturi spirtoase netimbrate.


La firma Marata Com SRL au fost descoperiti 5.974 de litri de bauturi spirtoase ambalate in bidoane de plastic, de unu si cinci litri, care nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal, iar inscriptionarea producatorului lipsea de pe eticheta. Comisarii Garzii Financiare au decis suspendarea activitatii societatii pentru trei luni si sanctionarea contraventionala cu suma de 200 de milioane de lei, pe lânga confiscarea bauturilor spirtoase identificate. Politistii craioveni au stabilit, dupa primele cercetari, ca bauturile nu au fost produse in Dolj, ci provin de la o societate din Giurgiu, firma suspectata ca ar contraface bauturile, din cauza pretului mic la care era comercializat alcoolul in Craiova.


Alta firma, aceeasi situatie


A doua societate cu probleme descoperita de oamenii legii a fost SC Tughel SRL, in stocul careia au fost gasiti 291 de litri de bauturi spirtoase fara timbru fiscal. In total au fost confiscati 6.265 de litri de votca, rom, lichior si coniac, in valoare de piata de 325 de milioane de lei, insa valoarea reala a marfii indisponibilizate se va stabili dupa contactarea titularilor de drept ai marcilor respective. Pe numele lui Viorel Macesanu, de 60 de ani, administratorul societatii Marata Com SRL, a fost intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de punere in circulatie fara drept a unui produs purtând o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza titularii marcii inregistrate. De asemenea, societatea SC Tughel SRL a fost amendata de inspectorii Garzii Financiare cu suma de 200 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS