22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumurile din Prunisor, acoperite de namol

Drumurile din Prunisor, acoperite de namol

De aproape un an, localnicii din comuna mehedinteana Prunisor se incalta numai in cizme de cauciuc, sa poata face fata namolului care le-a invadat drumurile si casele. Ulitele satelor nu mai pot fi strabatute nici de carute, iar despre autoturisme nici nu se mai poate discuta.


Satenii merg kilometri intregi pe jos prin namolul care le ajunge pâna la genunchi. Musai sa iasa din casa, pentru ca si apa de baut trebuie sa ia de la o fântâna veche de 100 de ani, aflata si ea in mijlocul unei mlastini.


„Este vai si amar de viata noastra, cred ca am namol si intre degetele de la picioare. Cu cobilita in spate si galetile pline cu apa, caram ca magarii si pierdem ore intregi numai cu transportul apei de la fântâna pâna acasa“, se plângea o sateanca din Prunisor.


Primarul comunei este acuzat de oameni ca nu se ocupa de drumuri si ca pe la ei pe ulite nu a mai trecut de când l-au votat.


„Ultima data când l-am vazut pe primar a fost in urma cu doi ani, la o sedinta. Prin sat nu mai trece, ca are alte afaceri de pus la punct, deh, este ocupat cu mai multe birturi“, a declarat Gruita Petrisor.


Oamenii spun ca au auzit ca primaria ar fi primit bani pentru consolidarea drumurilor comunale, dar nu se vede ce s-a facut cu banii alocati.


„Este o hotarâre a consiliului local in care au fost alocate 300 de milioane de lei vechi. Pai, cu banii astia pietruiau toate drumurile din Ghelmegioaia“, a mai zis Petre Gruita.


Primarul comunei nu neaga starea jalnica in care se gasesc drumurile din cele 15 sate din Prunisor si promite ca va trece imediat la treaba.


„Au dreptate oamenii, nu am vazut nici eu atâta namol in aceasta comuna pâna acum. Sunt nascut si crescut aici, dar in momentul de fata drumurile sunt jalnice. Chiar de mâine, promit ca o sa ne apucam de treaba si pâna la sfârsitul mandatului drumurile vor fi prioritatea numarul unu.


O sa avem cele mai bune drumuri din judet“, a declarat Nandi Covlea, primarul din Prunisor. Oamenii se mai plâng de un lucru: o firma de reabilitare a Drumului European 70 a luat dintr-o zona a satului Fântâna Domneasca mai multe mii de tone de pietris si, dupa trei luni, au inceput sa li se usuce livezile si sa le crape casele, din cauza pamântului care a luat-o la vale.


„Se usuca pomii, viile, cad casele si nimeni nu vrea sa vada. Au carat toata vara si toamna trecuta tone de pietris, iar acum cad casele pe noi. Profita de faptul ca suntem batrâni si nu avem ce sa le facem“, a declarat Iosiv Ionascut, satean din Fântâna Domneasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS