17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptura de produse contrafacute

Captura de produse contrafacute

Politistii doljeni impreuna cu Inspectoratul de Jandarmi al Judetului Dolj, Oficiul Judetean de Protectie a Consumatorului, Registrul Auto Român si Comisariatul Regional al Garzii Financiare au organizat sâmbata o razie in judet.


Cu ocazia verificarilor efectuate la un Net Cafe din Craiova, s-a constatat ca administratorul societatii, Dorian O., de 30 de ani, din localitate, utiliza 15 calculatoare pe care avea instalate sisteme de operare si jocuri pentru care nu a putut face dovada achizitionarii licentelor. Pe numele patronului craiovean a fost intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de reproducere neautorizata pe sisteme de calculator a programelor in oricare dintre modalitatile urmatoare: instalarea, stocarea, rularea si punerea la dispozitia publicului a astfel de programe. Prejudiciul estimat este de aproximativ 8.000 de euro, insa acesta va fi stabilit cu certitudine de titularii drepturilor de autor.


„Versace“ de contrabanda


Intr-un alt magazin din Craiova, oamenii legii au descoperit ca patronul acestuia, Gabriela O., de 39 de ani, din localitate, comercializa articole de imbracaminte contrafacute, marcile Armani, Cavalli si Versace. Au fost identificate si confiscate 85 de perechi de blugi contrafacute, purtând marcile amintite, in valoare de 200 de milioane de lei. Pe numele femeii a fost intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de punere in circulatie fara drept a unui produs purtând o marca identica cu o una inregistrata si care prejudiciaza titularii de drept ai respectivei marci.


Razia de sâmbata s-a mai soldat cu constatarea a 42 de infractiuni, 633 de contraventii si confiscarea de bunuri in valoare de aproape 350 de milioane de lei. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate de oamenii legii este de aproape un miliard de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS