Acasă Local Caminul de batrâni din Ostroveni a fost scos la vânzare

Caminul de batrâni din Ostroveni a fost scos la vânzare

Dupa ce s-au investit sume enorme de bani pentru constructia unui camin de batrâni in Râmnicu Vâlcea, conducerea orasului a decis sa o treaca din domeniul public in domeniul privat si sa o scoata la vânzare. Cauza, lipsa banilor cu care sa finalizeze cladirea.


Caminul a fost proiectat ca o constructie pavilionara cu patru corpuri unite prin coridoare de legatura, a caror suprafata totala desfasurata este 8.828 de metri patrati. Valoarea lucrarilor executate si decontate la sfârsitul anului 2003 a fost de 193 de miliarde de lei vechi, la care s-au adaugat cheltuielile cu paza pentru anii 2004 si 2005, in valoare de 491 de milioane de lei vechi si diferenta din reevaluare la sfârsitul anului 2003 de 41 de miliarde de lei vechi, iar valoarea lucrarilor ramase de executat pentru finalizarea investitiei au ajuns la 120 de miliarde de lei. Lucrarile au fost intrerupte din cauza lipsei de fonduri pentru finalizarea constructiei.


Surse de finantare pentru finalizare nu au fost gasite


De-a lungul anilor s-au cautat si alte surse de finantare, inclusiv la partenerul initial, consiliul judetean, dar fara rezultate. Anul trecut a fost organizata o dezbatere publica la care au participat arhitecti, reprezentanti ai Consiliului Judetean si Prefectura, mass-media, reprezentanti ai societatii civile si ai partidelor politice, in urma careia s-au desprins mai multe propuneri: lansarea unei oferte pe internet, in vederea atragerii unor investitori interesati de un parteneriat public-privat pentru finalizarea lucrarilor cu destinatia initiala sau vânzarea prin licitatie publica a imobilului, constructie si teren, urmând ca destinatia viitoare sa fie stabilita prin documentatia de urbanism care va fi aprobata de consiliul local. Cheltuiala pe care bugetul local trebuia sa o suporte cu un batrân era de 12 milioane de lei vechi lunar.


Daca este cazul, spatiul va fi vândut pe tronsoane


De la lansarea ofertei si pâna in prezent, singurul posibil investitor a fost Asociatia nonprofit Hand to Hand România, filiala a fundatiei din Norvegia, care dupa analizarea detaliata a ofertei tehnice si financiare care le-a fost pusa la dispozitie, a transmis primariei refuzul angajarii intr-un asemenea proiect care depaseste posibilitatile lor financiare. Cum alte oferte nu au mai fost facute si tinând cont de cheltuielile mari, conducerea a decis sa se vânda imobilul si spatiul aferent cladirii. Cladirea impreuna cu terenul aferent ocupa o suprafata de 20.000 de metri patrati aflati in proprietatea municipiului, pretul de pornire fiind de 75 de miliarde de lei vechi. Valoarea terenului conform raportului de evaluare a fost stabilita la suma de 14 miliarde, ceea ce inseamna 20 de euro pe metrul patrat, iar constructia a fost evaluata la sfârsitul anului 2005 la suma de 60 de miliarde de lei vechi.


Consilierii locali au votat acest proiect de hotarâre, urmând ca aceasta cladire sa fie scoasa la licitatie publica in curând. In situatia in care intregul imobil nu va putea fi vândut, vânzarea se va face pe tronsoane, la pretul de pornire de 70,642 RON pe metrul patrat pentru teren si 689,71 RON pe metrul patrat pentru constructie.

Exit mobile version