Acasă Local Copil de opt luni, ars de viu

Copil de opt luni, ars de viu

Un copil de opt luni si-a pierdut viata ieri, in urma unui incendiu izbucnit intr-un bloc de la marginea Craiovei.


Maria Steoflea locuieste intr-un apartament de la primul etaj al blocului 7, situat vizavi de Aeroportul Craiova. Femeia este asistenta maternala, având in ingrijire doi baietei – unul de patru ani, iar celalalt de numai opt luni.


Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 15.00, Maria Steoflea a iesit din casa pentru a duce gunoiul. I-a lasat pe copii singuri, in camera lor. Nu a lipsit decât câteva minute. Când s-a intors, a observat la geam fum si flacari. Si-a dat seama ca i-a luat foc apartamentul si a dat fuga sa-i scoata din casa pe copii. I-au sarit in ajutor si vecinii de bloc. „Când am iesit din casa, am vazut fum si flacari la fereastra lor. Am dat fuga si am ajutat-o pe femeie sa-i scoata pe copii. Pe cel mare, de patru ani, l-am salvat, dar pentru cel mic era prea târziu. L-am scos, dar deja nu mai respira si am auzit ca a murit la spital“, a povestit Gheorghe Cristina, locatara a blocului in care s-a produs incendiul.


Asistenta maternala, cercetata pentru moartea micutului


Focul a fost deosebit de violent. Toate lucrurile din camera copiilor – mobila, hainele, calculatorul – s-au facut scrum. Mai mult, flacarile s-au propagat in hol si catre bucatarie. Pâna si usa metalica de la intrare a fost partial distrusa de foc. Fumul gros degajat a afectat si apartamentele de la etajul superior.


Sosind in scurt timp la fata locului, pompierii craioveni au stins destul de repede incendiul, nu inainte de a-i evacua pe locatarii de la etajul al doilea, apoi au inceput cercetarile pentru a stabili cauza izbucnirii focului. „Deocamdata nu am putut sa stabilim cu precizie cauza incendiului, dar se pare ca a fost vorba despre un scurtcircuit la un aparat electric – calculator, lampa electrica“, a precizat lt. Georgel Sdirna, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ Dolj.


Politia a inceput cercetarile in acest caz, pentru a stabili daca Maria Steoflea se face vinovata de moartea copilului pe care il avea in plasament. Cel de-al doilea copil – baietelul de patru ani, care s-a ales cu o intoxicatie cauzata de fum – urmeaza sa fie preluat de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj. La fata locului s-a deplasat si viceprimarul Gheorghe Nedelescu, care a chemat o echipa de la Salubritate pentru a ajuta la inlaturarea efectelor incendiului.

Exit mobile version