5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfaceristii olteni vor zbura pe ruta Craiova-Bergamo

Afaceristii olteni vor zbura pe ruta Craiova-Bergamo

La sfârsitul saptamânii trecute, o delegatie compusa din membri ai biroului de reprezentare al regiunii Lombardia de la Bruxelles si personal tehnic a venit la Craiova pentru a discuta cu autoritatile judetene colaborarea in cadrul mai multor proiecte de interes comun.


Autoritatile doljene au discutat cu oficialitatile din regiunea italiana Lombardia infiintarea unei linii directe de avion de la Craiova catre orasul Bergamo din regiunea Lombardia, zona in care isi desfasoara activitatea multi oameni de afaceri olteni. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat ca infiintarea cursei ar fi benefica, dat fiind faptul ca oamenii de afaceri olteni au facut o asemenea solicitare. „Consideram ca deschiderea liniei directe catre Bergamo ar fi benefica pentru toata lumea si suntem dispusi sa acordam si facilitatile permise de lege pentru realizarea acestui proiect. Comunitatea oamenilor de afaceri din Lombardia s-a aratat extrem de dispusa, iar infiintarea cursei ar fi profitabila, pentru ca si in cazul in care ar calatori doar personalul oamenilor de afaceri, aceasta linie ar fi acoperita“, a afirmat Ion Prioteasa. Alt argument in favoarea infiintarii cursei este succesul de care da dovada linia de taxi aerian infiintata la Aeroportul din Craiova, pâna acum fiind inregistrate 21 de curse.


In plus, autoritatile doljene au discutat si despre posibilitatea unei asocieri de tip twinning pe linie medicala cu spitalele din regiunea Lombardia. In viitor, medicii italieni ar putea veni la Spitalul de Urgenta din Craiova pentru a opera pacienti români.


Baile de la Gighera ar putea fi amenajate de italieni


Italienii veniti la Craiova s-au aratat interesati si de turismul doljean. Delegatia a efectuat o vizita in comuna Gighera pentru a vedea baile de ape minerale amenajate in urma cu peste 60 de ani tot de un investitor italian. Autoritatile locale din Gighera au predat oaspetilor documentele legate de analizele apei minerale din zona si asteapta sosirea unei noi delegatii in comuna, pe 15 aprilie, care va aduce si un raspuns din partea partii italiene. „Au solicitat anumite documente legate de proprietatile apelor minerale din Gighera si noi le-am predat actele. Acum ramâne sa se consulte si pe 15 aprilie vor veni din nou aici cu un raspuns. Noi speram sa putem in sfârsit revigora turismul din zona, pentru ca de foarte multi ani a fost lasat in paragina“, a precizat Ion Dabuleanu, primarul comunei Gighera. Acesta a adaugat ca suma pe care ar trebui sa o investeasca italienii se ridica la aproximativ doua milioane de euro, iar banii vor fi folositi pentru amenajarea bailor de ape minerale si pentru construirea unui sat de vacanta in zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS