Acasă Local Un bebelus a fost botezat la Spitalul de Urgenta

Un bebelus a fost botezat la Spitalul de Urgenta

Cadrele medicale de la Clinica de chirurgie pediatrica a Spitalului de Urgenta Craiova au botezat ieri un baietel abandonat de mama in spital.


Un baietel de numai o luna, abandonat in spital de mama, imediat dupa nastere, a fost ieri botezat de medicii de la Clinica de chirurgie pediatrica a Spitalului de Urgenta Craiova. Cadrele medicale care l-au ingrijit timp de o luna s-au atasat atât de mult de micut incât au hotarât sa-l crestineze. Asistentele i-au cumparat hainute si cele necesare botezului, l-au chemat pe preotul spitalului si l-au nasit. „Este un moment emotionant pentru noi. Atât de mult ne-am legat sufleteste de acest copil incât am hotarât sa-l botezam. Este pentru prima data când facem asta, dar nu am putut renunta la aceasta idee. Tinem atât de mult la el, ne este drag si nu intelegem de ce mama care i-a dat viata nu vrea sa-l ia acasa“, spune nasa Ramona, una dintre asistentele de la clinica. Micutul Corneliu Cezar Cristian a primit numele de botez al sefului clinicii, Cornelius Szabetay, desi mama, care l-a vizitat o singura data de la nastere, ar fi preferat Ionut Razvan. Aceasta, despre care medicii spun ca s-ar numi Olteanu si ar avea sub 20 de ani, s-a facut nevazuta si nu a mai fost interesata de soarta propriului copil.


Abandonat de mama, salvat de medici


Micutul are o poveste trista. El s-a nascut in urma cu o luna intr-un spital din Slatina.


Mama, o tânara din Craiova, despre care medicii nu stiu prea multe, a preferat, când i-a venit sorocul, sa mearga in alta localitate pentru a naste. Desi a nascut prin cezariana, tânara a parasit imediat spitalul, abandonându-si copilul diagnosticat cu omfalocel (malformatie congenitala).


Micutul a fost transferat din primele zile de viata la Clinica de chirurgie pediatrica din Craiova, pentru a fi supus unei interventii chirurgicale. Medicul Cornelius Szabetay l-a operat pe baietel, acesta aflându-se in prezent in afara oricarui pericol. De când se afla in spital, in Craiova, mama lui Corneliu a venit sa-l viziteze o singura data. Aceasta a refuzat sa-l tina in brate si le-a spus medicilor ca nu-l ia acasa. Dupa câteva ore l-a parasit asa cum facuse si in primele clipe de viata ale micutului. De atunci, mama nu a mai dat nici un semn de viata. Baietelul a ramas in grija medicilor si, in ciuda faptului ca fusese supus unei interventii chirurgicale dificile, si-a revenit ca prin minune.


La clinica nu a dus lipsa de afectiune, fiind ingrijit cu atentie. Din pacate, Corneliu va parasi clinica si va merge intr-un centru de plasament, de unde poate fi adoptat. „Poate va avea noroc si va fi adoptat de o familie care sa-i acorde toata dragostea si atentia cuvenite. Este un copil minunat, pe care mama l-a abandonat imediat dupa nastere. Nici macar nu l-a declarat la Starea civila. Nu se stie cine este tatal, si, din câte a povestit mama, acesta ar fi plecat din tara“, spune Cornelius Szabetay.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version