Acasă Local Fara brat in urma unui accident de munca

Fara brat in urma unui accident de munca

Un angajat al SC ERTD Treding SRL, cu sediul in cartierul craiovean Bariera Vâlcii, a ramas fara bratul drept dupa ce a suferit un accident de munca. Mihai Dumitru, de 47 de ani, din Castranova, este angajat ca muncitor la respectiva societate, care are ca obiect de activitate producerea uleiului din floarea-soarelui. Atributiile barbatului la locul de munca erau de a turna semintele de floarea-soarelui intr-un buncar, unde urma sa fie procesate. „Impreuna cu colegii mei puneam floarea intr-un buncar. Ca sa ajungem sus, ar fi trebuit sa ne urcam pe o scara, dar neavând, ne-am urcat pe niste bare. Atunci, elevatorul mi-a prins mâneca de la tunica si m-a tras acolo. Tot bratul mi-a fost zdrobit. Am tipat si au oprit colegii masina. Dupa aia, au venit de m-au scos de acolo. Nu mai stiu ce s-a intâmplat, ca am lesinat de durere“, a spus Mihai Dumitru. Muncitorul a fost adus in stare de inconstienta la Spitalul de Urgenta Craiova, fiind internat la Clinica de Chirurgie Plastica. Medicii i-au amputat bratul drept. „Pacientul a venit la noi cu fractura de humerus si toate oasele mâinii zdrobite. Nu am mai avut ce face pentru el. Bratul era compromis si a trebuit sa i-l amputam. Barbatul va ramâne cu o invaliditate permanenta pentru tot restul vietii“, a declarat Horia Pârvanescu, seful Clinicii.


Ancheta interna


Reprezentantii societatii spun ca a fost declansata deja o ancheta la nivelul unitatii pentru a stabili cine se face vinovat de accident. „Angajatul semnase fisa de protectia muncii si cunostea ce sarcini ii revin. A fost probabil o neglijenta de-a lui. Noi am anuntat cazul la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) si la Casa de Pensii“, a declarat Cristian Predoaica, reprezentantul SC ERTD Treding SRL. Inspectorii ITM vor declansa si ei o ancheta, dupa ce vor afla rezultatele anchetei efectuate de societatea respectiva, dar si decizia medicilor.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version