Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Ofiter de politie anchetat in cazul tânarului batut


Un ofiter din cadrul Politiei Rovinari este anchetat de procurorii Parchetului Curtii de Apel din Craiova, dupa ce un tânar din Rovinari s-a plâns ca ar fi fost batut in sediul politiei din localitate. Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, subinspectorul Ionut Daniel Tica, a precizat ca ancheta preliminara declansata il vizeaza pe subinspectorul Dumitru Serban din cadrul Serviciului Politiei Rurale din Rovinari. Intrucât are grad superior, subinspectorul Dumitru Serban va fi cercetat de procurorii Curtii de Apel din Craiova. Mihai Velican, de 23 de ani, din Rovinari, a fost internat marti in stare grava la Spitalul din Târgu Jiu. Tânarul a povestit ca a fost ridicat fara motiv de pe strada, dupa care a fost dus in sediul Politiei din Rovinari unde ar fi fost batut pâna a lesinat. (E.M.)


Tentativa de omor la Motatei


Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova a dispus ieri trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a lui Stefan Pruna, de 33 de ani, din comuna doljeana Motatei, sub acuzatia de tentativa de omor calificat. Procurorii au stabilit ca, pe 9 septembrie 2005, Pruna l-a atacat pe consateanul sau, Dan Velica, lovindu-l de mai multe ori cu un cutit in zona toraco-abdominala, rani care i-au pus victimei viata in pericol. Scena s-a petrecut in strada, in apropierea unui bar cunoscut de localnici drept „La Rogoz“. Daca va fi gasit vinovat de judecatori, Stefan Pruna risca pâna la 12 ani de puscarie. (A.D.)


Scandal cu sabii la Unirea


Un barbat din localitatea doljeana Unirea a ajuns la spital miercuri, dupa ce a fost lovit de mai multe ori cu o sabie in cap. Traian Vancea, de 40 de ani, din comuna Unirea, sustine ca a fost jucat in picioare si taiat cu o sabie de Ion Ciuca, vecinul sau, dupa o cearta avuta din cauza unei palme de pamânt. „Cu vecinul asta al meu am un conflict vechi pe un petec de pamânt. Marti seara m-am certat iar cu Ciuca pe 60 de metri de pamânt care sunt ai mei si ii vrea el. Dupa aceea, am primit un telefon ca matusa mea este bolnava si am plecat sa vad cum se simte. Pe drum m-am intâlnit cu Ciuca, cumnatul lui, nevasta si soacra. Au sarit toti pe mine sa ma bata. Ciuca avea o sabie, iar cumnatul lui o furca. M-au lovit in cap pâna am cazut jos si când dadeam sa ma ridic iar ma trânteau la pamânt si se urcau pe mine. Am avut noroc ca a venit fratele meu si m-a scos din mâinile lor“, a declarat Vancea. Barbatul a fost transportat la Spitalul din Plenita, dupa care a fost trimis si internat la Clinica de neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova. Politistii din comuna spun ca Vancea nu a depus o plângere impotriva vecinului sau si asteapta concluziile medicului legist. (A.M.)

Exit mobile version