Acasă Local Barbatii – din ce in ce mai putin interesati de sarut

Barbatii – din ce in ce mai putin interesati de sarut

Sarutul… Nu exista poet care sa nu-l fi amintit macar o data in versurile sale. Sarutul este in inima si in mintea noastra si reprezinta inceputul unei pasiuni. In plus, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de cercetatorii din cadrul Universitatii din Viena, sarutul este benefic pentru sanatate: reduce riscul unui infarct, ajuta la intarirea autostimei si induce o stare de calm.


Femeile acorda o importanta mai mare sarutului


Potrivit unui studiu efectuat in Germania s-a descoperit ca femeilor le place mai mult sa se sarute decât barbatilor. Sexologul austriac Ingelore Ebberfeld a concluzionat ca femeile acorda o importanta mult mai mare sarutului decât barbatii. Ebberfeld a interogat 514 persoane cu vârste cuprinse intre 16 si 91 de ani. El a precizat ca 56 la suta dintre femei au declarat ca le place sa se sarute, in timp ce doar 44 la suta dintre barbati au raspuns afirmativ la intrebare. De asemenea, doua treimi dintre femeile intervievate au precizat ca un barbat care stie sa sarute este si un bun amant, afirmatie care pentru doua treimi dintre barbatii interogati este fara fundament. In concluzie, pentru femei, sarutul este o etapa fundamentala in arta seductiei.


Spaniolii – campionii europeni ai sarutului


Italienii, considerati multa vreme ca fiind cei mai seducatori barbati din Europa, sunt din ce in ce mai putin interesati de sarut. Un studiu european axat pe buzele femeilor ca instrument de seductie a scos in evidenta ca italienii nu mai sunt cuceritorii care erau odata. Doar sapte la suta dintre locuitorii Peninsulei sunt interesati de buzele partenerei. Potrivit declaratiilor a 5.429 de femei din Spania, Italia, Franta, Elvetia, Germania si Marea Britanie, ibericii sunt liderii europeni ai sarutului. 44 la suta dintre persoanele intervievate in Madrid au precizat ca se saruta de cel putin zece ori pe zi. La aceeasi intrebare doar unu la suta dintre britanici si sapte la suta dintre italieni au dat acelasi raspuns. Nici macar sfiosul pupic, care presupune doar atingerea buzelor partenerei, nu mai prezinta interes pentru barbatii italieni, doar zece la suta dintre acestia declarând ca fac acest lucru. Studiul condus de Sifo Research and Consulting a scos in evidenta ca doar 50 la suta dintre italieni considera buzele carnoase mai atragatoare decât cele subtiri. Intrebati in legatura cu femeia pe care viseaza sa o sarute, europenii nu au cazut de acord asupra unei singure dive. Elvetienii, nemtii si englezii viseaza sarutul Angelinei Jolie, spaniolii pe cel al lui Catherine Zeta Jones, in timp ce francezii si italienii isi doresc sa le sarute pe Sophie Marceau si Monica Bellucci.


Primul sarut nu se uita niciodata


Un alt studiu elaborat de un grup de experti de la Pittsburg mentioneaza ca este adevarata afirmatia potrivit careia primul sarut nu se uita niciodata, nu pentru ca ar fi diferit de cele ulterioare, ci pentru ca reprezinta cu adevarat inceputul pubertatii.


„Sarutul este, cu siguranta, punctul de inceput al comportamentului nostru sexual. Se spune ca dupa primul sarut incepem sa devenim adulti, sa ne simtim barbati si femei. Sarutul reprezinta deci un instrument de individualizare a corpului nostru“, a declarat Stefano Pallanti, directorul Institutului de Neurostiinte din Florenta.


„Este vorba despre un gest fundamental care duce la cresterea autostimei. S-a demonstrat ca persoanele care nu se saruta au putina incredere in propria persoana“, a precizat Pallanti.


Sarutul – benefic pentru sanatate


„Sarutul ofera multe beneficii din punct de vedere fizic si psihic. Este un semnal chimic foarte precis al sexualitatii noastre. In saliva se afla o molecula care provoaca dorinta, asemanatoare cu testosteronul. A saruta si a ne lasa sarutati este ca si cum am spune ca suntem pregatiti sa iubim si sa ne lasam iubiti“, a declarat sexologul Emmanuele A. Jannini, din cadrul universitatii din Aquila. Sarutul reprezinta preludiul unei legaturi, iar pentru anumite „rase de animale reprezinta alegerea unei vieti in doi“, a precizat Enrico Alleva, etnolog in cadrul Institutului Superior al Sanatatii din Italia.


„In cazul turturelelor si papagalilor, sarutul reprezinta un simbol al afectiunii. In general, animalele se imperecheaza primavara. Aceasta este perioada in care «se curteaza», ceea ce inseamna ca se si «saruta»“, a subliniat Alleva.


„Sunt de acord cu teoria laureatului premiului Nobel, Konrad Lorenz, potrivit careia persoanele care traiesc in marile oase dedica din ce in ce mai putin timp curtarii si deci, adaug eu, acorda din ce in ce mai putin timp sarutului, alimentând astfel nervozele datorate unui stil de viata din ce in ce mai putin natural“, a adaugat Enrico Alleva.

Exit mobile version