11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTeren din albia Jiului, revendicat dupa ce a devenit construibil

Teren din albia Jiului, revendicat dupa ce a devenit construibil

Un târgujian revendica dreptul de proprietate asupra unui teren din zona centrala a municipiului, care a fost recent concesionat de catre primarie mai multor persoane, in vederea construirii de locuinte. Primaria sustine ca terenul a rezultat in urma amenajarii albiei Jiului si nu avea cum sa apartina cuiva. Daca Manole Baloi se va adresa instantei, acesta poate sa blocheze inceperea constructiilor.


Minicartier rezidential pe malul Jiului


Primaria Târgu Jiu a concesionat, la inceputul lunii ianuarie 2006, 19 parcele de teren in zona centrala a municipiului. Concesiunea s-a facut pe o perioada de 49 de ani, la preturi de 500-600 de milioane de lei pe parcela, fiecare fiind licitata separat. Pentru cele 19 parcele au fost depuse 119 oferte, dar, intâmplator sau nu, printre câstigatori se numara rude ale unor directori din primarie, precum si fiii prefectului Stefan Popescu Bejat.


In final nimeni nu a contestat licitatia, la care ofertele s-au depus in plic inchis, dar surpriza a aparut din partea unui pensionar din Târgu Jiu, Manole Baloi, care sustine ca terenul este al lui. Grigore Jianu, director al Directiei de Administratie Publica din cadrul Primariei Târgu Jiu, spune insa ca pretentiile gorjeanului nu pot avea baza reala, deoarece terenul cu pricina a rezultat in urma amenajarii albiei Jiului. „In anii ’80, s-a facut o regularizare a râului Jiu si a ramas aceasta portiune de teren, care este pe partea stânga a strazii Bicaz. Persoana care il revendica are documente pentru terenul din partea dreapta a strazii, dar si pentru acesta se afla in litigiu cu Hidroconstructia“, a spus Jianu. Pe acest din urma teren este amplasat asa-numitul „oras de carton“, adica baraci in care locuiesc zeci de familii ce lucrau cândva pe santierele hidrotehnice. Daca Manole Baloi va câstiga procesul cu Hidroconstructia, aceste familii pot ramâne fara un acoperis deasupra capului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS