20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Veti beneficia de subventie incepând cu factura urmatoare


Gheorghe Caracaleanu, pensionar, din comuna Simnicul de Sus, judetul Dolj, s-a adresat redactiei GdS spunând ca in luna noiembrie a anului trecut a primit, alaturi de factura Romtelecom, un formular ce trebuia completat cu datele personale si cuantumul venitului pe membru de familie. In formular se mentiona ca persoanele cu un venit mai mic de 310 RON pot beneficia de subventionarea platii facturii telefonului. Pensionarul sustine ca, incadrându-se in cerinte, a completat formularul si l-a trimis, dupa cum se cerea, in plic recomandat pe adresa Romtelecom, dar ca pâna la aceasta data nu a primit nici un raspuns cu privire la subventie.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la sediul Romtelecom, unde Gabriela Priboi, director comercial, ne-a spus ca formularul dumneavoastra a ajuns la destinatie si, pentru ca indepliniti conditiile, veti beneficia de subventie pentru plata facturii telefonice de indata ce Agentia Nationala de Reglementare in Comunicatii va asigura fondurile necesare, cel mai curând la factura urmatoare. (R.P.)


 


Marinescu Ana Maria, din comuna Bucinisu, judetul Olt, a trimis o scrisoare pe adresa redactiei in care ne relateaza ca: „In luna martie 2005, fiul meu, Danut Marius Fica, pe atunci elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar Industrial de Constructii de Masini din Caracal, era unul dintre liceenii beneficiari ai programului social national «Bani de liceu», ajutor alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii“.


Din cele spuse de d-na Marinescu, din cauza posibilitatilor financiare reduse, Domnia sa a fost nevoita ca in luna aprilie a anului 2005 sa-si transfere copilul la Liceul Teoretic Amarastii de Jos, din judetul Dolj, unde, in prezent, Danut Marius Fica este elev in clasa a X-a. Nelamurirea familiei consta in faptul ca, dupa efectuarea transferului, copilul nu a mai primit ajutorul respectiv, desi, din spusele mamei, avea tot dreptul.


GdS: Ne-am interesat in legatura cu problema dumneavoastra la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj. „Conform HG nr. 1.488/2004 si Metodologiei de acordare a acestui ajutor financiar, Daniel Marius Fica beneficiaza de acesti bani. Singura conditie impusa de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) este ca beneficiarul programului social national «Bani de liceu», in acest caz fiul dumneavoastra, sa nu fi acumulat, in intervalul lunilor aprilie-mai 2005, mai mult de 20 de absente, care ar duce automat la pierderea drepturilor banesti“, a precizat Aurelia Iliuta, responsabila a programului social din partea ISJ Dolj. (E.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS