12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNeintelegeri la Asociatia nr. 7 din Rovine

Neintelegeri la Asociatia nr. 7 din Rovine

Proprietarii a doua apartamente arondate Asociatiei de Proprietari nr. 7 Rovine contesta modul in care reprezentantii asociatiei isi desfasoara activitatea sustinând ca acestia se fac vinovati de o serie de nereguli.


Ioan Badea si Dumitru Mondrea sustin ca presedintele si administratorul asociatiei la care sunt arondati fac numai greseli in activitatea lor. „Presedintele asociatiei noastre, Alexandru Vasile, s-a autonumit in aceasta functie. Ne-am trezit, pur si simplu, cu dumnealui presedinte. Ocupa acest post fara sa fi fost numit de adunarea generala a proprietarilor“, a afirmat Dumitru Mondrea. Alaturi de Ioan Badea, Mondrea sustine ca in cei zece ani de când este presedinte Alexandru Vasile nu a tinut nici o adunare generala. „Inca din 1995 noi nu mai avem nici comitet executiv si nici comisie de cenzori, iar aceste lucruri au fost confirmate chiar de Vasile. Totodata, acest lucru poate fi usor verificat prin faptul ca listele de plata sunt semnate doar de administrator si de presedinte“, a spus Ioan Badea. Cei doi barbati mai spun ca administratorul, Cristinel Stanculeasa, nu este niciodata gasit la asociatie. „Administratorul a urmat cursurile unei facultati si a trecut foarte rar pe la asociatie. Am inteles ca acest Stanculeasa administreaza alte patru-cinci asociatii. Oare când a avut el timp sa le faca pe toate si cum a fost el remunerat ca administrator când nici macar nu trece pragul asociatiei?“, a spus Dumitru Mondrea.


„Se comporta ca un patron“


Mondrea si Badea mai spun ca asociatia a achizitionat o serie de obiecte de valoare fara a avea aprobarea adunarii generale. „Adunarea generala a proprietarilor este cea care trebuie sa decida ce investitii se fac in asociatie, care este programul de functionare al acesteia si care sunt sumele cu care trebuie platiti angajatii ei. La noi, presedintele este cel care stabileste toate astea, se comporta ca un patron“, a mai spus Mondrea.


De asemenea, oamenii sustin ca blocurile Asociatiei nr. 7 au adunat o serie de debite la plata intretinerii si ca reprezentantii acesteia nu au luat nici o masura. „Daca va uitati in fisele de calculm, veti putea observa ca restantele nu au, asa cum ar trebui, o rubrica a lor, ci sunt trecute in josul paginii, de mâna, de catre presedinte. Exista si persoane care au adunat datorii de peste 90 de milioane si nu se face nimic pentru recuperarea lor. Mai mult, exista persoane care nici nu sunt trecute la intretinere, iar presedintele imi raspunde ca minorii de pâna la sapte ani nu trebuie trecuti la intretinere“, a precizat Badea.


Oamenii nu stiu cum le sunt cheltuiti banii


Alta problema sesizata de Mondrea si Badea se refera la faptul ca apar diferente mari intre contorul de apa rece si suma citirilor apometrelor din apartamente. „De când am pus apometrele nu au venit sa le citeasca, sa verifice de unde apar diferente asa de mari si sa propuna remedierea eventualelor defectiuni“, a mai spus Mondrea.


Cele sase persoane care deservesc administratia, presedinte, administrator, instalator si trei femei de serviciu, ar avea salarii care insumate se ridica la 60-65 de milioane de lei lunar. „Noi nu stim cum sunt cheltuiti banii nostri, nici cum se fac licitatiile. Am facut un calcul si numai cu salariile angajatilor se ajunge la 60-65 de milioane“, a afirmat Dumitru Mondrea. Badea si Mondrea spun ca au sesizat organele abilitate pentru a face un control al activitatii asociatiei, dar ca nu s-a facut nimic. „Pe 28 noiembrie am fost in audienta la domnul primar. Mi s-a spus ca se vor face verificari, dar nu a fost asa“, a precizat Badea.


Ce spun reprezentantii asociatiei


Alexandru Vasile, presedintele Asociatiei nr. 7, neaga cele sustinute de Mondrea si Badea. „Mondrea greseste amarnic. Eu am fost ales presedinte in 1995 de locatari, iar Badea a fost printre cei care au semnat procesul-verbal“, a precizat presedintele. Totusi, acesta recunoaste ca adunari generale nu s-au mai tinut de mult. „Nu am cu cine sa fac adunari generale. Ultimul convocator este din 11 noiembrie 1999. Chiar si sefii de scara sunt greu de adunat. Ultima sedinta a comitetului executiv a fost tinuta in 2004. Oricum, problemele nu pot fi rezolvate la nivel de asociatie, asa ca facem adunari la nivel de scara sau de bloc“, a mai spus presedintele.


La acuzatiile ca nu ar fi de gasit in asociatie, administratorul, Cristinel Stanculeasa, a spus ca de cele mai multe ori este plecat pe teren. „Sunt 360 de apartamente. Trebuie sa alerg pe la regii si pe la furnizori, nu pot sta toata ziua la birou“, a precizat administratorul.


Debitorii, chemati in judecata


In ceea ce priveste persoanele care nu sunt trecute la intretinere, Vasile a spus ca micutii pâna in opt ani nu trebuie pusi la plata. Totodata, Vasile mai spune ca a chemat in judecata debitorii si ca detine zece hotarâri judecatoresti, dar ca nu gaseste un executor care sa se implice in recuperarea datoriilor. „Datornicii sunt trecuti in subsolul listei de plata. Ii trec cu rosu ca sa se vada. Nu am cum sa mai fac o rubrica pentru ei, pentru ca nu permite programul de calculator. In privinta salariilor angajatilor, acestea nu insumeaza decât 31.956.200 de lei, iar pe cei care fura apa am incercat sa-i prindem, dar oamenii care se stiu cu musca pe caciula nu deschid usa apartamentului ca sa vedem noi despre ce este vorba“, a mai spus Stanculeasa. Despre calculatorul achizitionat de asociatie, presedintele si administratorul spun ca acesta era absolut necesar.


Copiii trebuie trecuti la intretinere


Marian Giubelan, seful Serviciului Coordonare Asociatii de Proprietari din cadrul primariei, a spus ca cele 852 de persoane din Asociatia nr. 7 ar trebui sa se implice in gospodarirea serviciului care le reprezinta interesele. „Oamenii ar trebui sa incerce sa se inteleaga. Formularul de plata trebuie sa aiba o rubrica speciala pentru restante, iar legea nu tine cont de vârsta, asa ca si copiii trebuie trecuti la intretinere. De asemenea, in problema adunarii generale, presedintele trebuie sa faca una cel putin o data pe an“, a precizat Giubelan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII