8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGripa nu-i sperie pe craioveni

Gripa nu-i sperie pe craioveni

Gripa aviara nu-i sperie inca foarte tare pe olteni. Astfel, nu toti craiovenii se feresc sa savureze in continuare preparatele din carne de pui. Mai mult decât atât, reprezentantii marilor magazine spun ca fata de perioada sarbatorilor, când craiovenii au achizitionat mai multa carne de porc, vânzarile au inceput chiar sa creasca. „A fost o perioada, dupa sarbatori, când au scazut vânzarile. Ulterior, am constatat insa o crestere a vânzarilor la carnea de pui. In acest moment, vânzarile la acest produs sunt stabile. Prima data când s-a auzit de gripa aviara, clientii mai intrebau de provenienta marfii. Acestia nu vad nici un pericol in carnea de pui, mai ales ca toata carnea e controlata, deci e sigura“, a declarat Cristina Filip, sef de tura la Supermarket Primavara.


Informatia a fost confirmata si de reprezentantii altor magazine. „La noi nu se simte nici un fel de schimbare in ceea ce priveste volumul vânzarilor la carne de pui. Oamenii de la oras si-au dat seama ca produsele din carne de pui din magazine sunt sigure“, a spus Mihaela Purcarea, director la Premier.


Carnea din gospodarie, mai sigura?


Siguranta carnii de pui a iscat o serie de controverse si in functie de provenienta. Astfel, o parte din craiovenii care manânca in continuare carne de pui spun ca au incredere in carnea de pasare din alimentare. Altii insa sustin ca au mai multa incredere in produsele din propria gospodarie.


Alina Radu, 25 de ani: „Deocamdata, nu ma feresc sa consum carne de pui. O iau de la tara, pentru ca stiu ca bunicii au grija de ei si-i cresc in conditii bune“.


Loredana Iancu, 24 de ani: „Deocamdata, consum carne de pui de la tara. Sa vedem insa cât se extinde. Daca se extinde in Dolj, eu una nu stiu daca o sa mai consum“.


Alexandra Dobre, 50 de ani: „Consum mai putin decât inainte, pentru ca mi-e teama. Consum in general carne de porc, de vita. Când o iau, o cumpar din magazine, pentru ca sunt de parere ca e mult mai sigura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII