10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDunarea, invadata de lebede

Dunarea, invadata de lebede

In ultimele zile, Dunarea a fost invadata de pasari migratoare. In dreptul localitatilor Bistrita, Hinova si Ostrovul Corbului, din Mehedinti, pe luciul de apa se balacesc foarte multe lebede, cormorani, rate si gâste salbatice, care pâna la venirea sezonului rece nu au fost vazute de nimeni in zona.


Peste 100 de lebede, plutind la câtiva metri de mal, dau un adevarat spectacol. Participantii la traficul rutier opresc masinile si privesc zeci de minute cum frumoasele zburatoare fac scufundari si se plimba de la un mal la altul.


„Este extraordinar, sunt minunatii ale naturii si trebuie ocrotite. Oamenii spun ca au mai venit si in alti ani lebedele, dar pentru mine este prima data când le vad pe Dunare si m-au fascinat“, a spus Adrian Todoran.


Locuitori din cele trei sate privesc si ei cu drag frumoasele pasari, dar de când au aparut pe apa lebedele si celelalte vietati salbatice s-au ingrijorat si nu-si mai lasa ratele si gâstele sa iasa din curti.


„Sunt frumoase si toata ziua am privi la ele, dar ne este si putin teama. Dumneavoastra nu vedeti ce se intâmpla cu gripa aviara in tara si mai nou chiar aproape de noi, la Cetate, in Dolj? Sa speram ca nu sunt contaminate saracele pasari, ca doar nu este primul an când vin la noi. Oamenii din sat nu mai lasa gâstele la Dunare si le tin inchise in curte“, a declarat Ion Fratila, din Hinova.


In cele trei sate de pe malul Dunarii pâna in prezent nu s-a plâns nimeni de faptul ca i-ar fi murit vreo pasare din curte, si nici venirea pasarilor migratoare nu ii sperie pe oameni.


„Vin la noi in zona când sunt temperaturi scazute in alta parte. Din malul nostru curg sute de izvoare calde ce ademenesc pestele inspre mal, la apa mica, numai bine ca lebedele sa aiba cu ce sa se hraneasca. Asta este motivul pentru care lebedele vin la noi“, a declarat Constantin Stioiu, localnic.


Grupul mare de lebede este principalul subiect de discutie din cele trei sate. De rau, de bine, toata lumea vorbeste despre ele, iar multi le arunca mâncare pe mal, pentru a le ademeni mai aproape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS