8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDin jurnalul unui pensionar

Din jurnalul unui pensionar

Nu mi-au placut niciodata injuraturile. Dimineata, când ies sa-mi cumpar pâinea, aud blesteme si injuraturi groaznice. Drumul meu trece printre automobilele parcate anapoda pe trotuarul strazii Popa Sapca. Strada se afla la câteva zeci de metri de Prefectura Dolj si cam la o suta de metri de Primaria Craiova. M-am plâns primariei. Raspunsul formulat de e-DILII urbei noastre m-a facut sa-mi spun in gând: „Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!“.


Parcarile pe trotuare desconsidera pietonii. Iesim din bloc cu greu. Facem slalom printre masini, coborâm pe carosabil, urcam pe scarile de la intrarile in blocuri pentru a inainta intr-o directie sau alta. Cei mai multi isi descarca nervii injurând. Masinile isi lipesc boturile de zidul blocurilor. Deseori esti nevoit sa te intorci din drum pentru a cauta alta cale de a te strecura. Nu se aud decât injuraturi.


E-DILII invoca mostenirea unor contracte de la alti edili.


Eu in fiecare dimineata merg sa iau pâinea. Fac un drum intortocheat si, uneori, ma trezesc injurând.


Edilii ar trebui sa ocroteasca spatiul verde pentru sanatatea noastra si a celor ce vor veni dupa noi. Ingeniosi, e-DILII Craiovei au plasat in spatiul verde dintre PREFECTURA, magazinul MERCUR si Biserica Sfânta Treime o parcare cu plata. Veniturile umplu buzunarele unuia dornic sa se imbogateasca folosind domeniul public. Ca sa nu para absurd, e-DILII au inceput sa vandalizeze spatiul verde din jurul parcarii. Au scos magnoliile, trandafirii, gardurile vii, arbustii. Când au nevoie mai scot un tei, un mesteacan, un bradut, un stejarel, tuia, dalele de pe alei. Asa ne-am trezit cu un maidan in centrul Craiovei. Sa fie acesta preludiul unei noi afaceri care sa continue extinderea asfaltului in detrimentul oazelor de verdeata? Doamne, domnilor consilieri, temperati e-DILII!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII