5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la Mina Valea Copcii se fura ca in codru

De la Mina Valea Copcii se fura ca in codru

Afacerile banoase cu fierul vechi se fac resimtite si in bugetul intreprinderilor mari. O mina din Mehedinti are o pierdere pe anul 2005 de peste un miliard de lei vechi.


Hotii de fier vechi si materiale neferoase au dat iama anul trecut in curtea intreprinderii miniere de la Valea Copcii din Mehedinti de mai bine de 100 de ori si de cinci ori numai in acest inceput de an.


In ultimele sase luni, 13 persoane au ajuns dupa gratii, acestea fiind prinse la furat de fier si materiale neferoase chiar in curtea minei.


„Nu mai stiu exact câte cazuri de furt au fost inregistrate de intreprinderea noastra, dar stiu ca 13 persoane sunt la puscarie pentru ca au furat de aici. Se fura foarte mult fier vechi si mai putin cabluri de aluminiu si cupru pentru ca sunt sub tensiune si este riscant.


Cei care fura sunt indemnati si de faptul ca in zona exista cel putin 15 centre de colectare de materiale reciclabile, unde patronii nu cer nici un act pe marfa care ajunge la ei in curte“, a declarat directorul Mihai Popa.


Daca anul trecut paguba a fost de un miliard, in urma cu trei zile, din intreprinderea miniera a disparut un cablu din cupru, lung de aproape 350 de metri, care valora aproape 500 de milioane de lei.


„Agentii de politie de la Husnicioara au fost sesizati de conducerea intreprinderii miniere de faptul ca din cariera a disparut un cablu de cinci tone din cupru, lung de 330 de metri.


Politia s-a deplasat de urgenta la locul faptei pentru observarea eventualelor urme incriminatorii.


Pâna in prezent nu au fost identificati autorii“, a declarat purtatorul de cuvânt al IJP Mehedinti, Carin Sica.


O echipa formata din peste 20 de politisti cerceteaza zona de unde s-a furat cablul. Pâna in prezent, anchetatorii nu au descoperit decât ca acesta a fost transportat cu ajutorul carutelor.


„Dupa urmele lasate in zona, sigur s-a furat cu carutele. L-au taiat bucati si l-au carat in caruta.


Politia are un cerc de suspecti, dar eu va spun sigur ca este implicat si cineva din interior“, a mai declarat directorul minei, Mihai Popa.


Intrebarea pe care si-o pun cei care se ocupa de caz este cum se poate ca din locul unde o firma particulara asigura paza a fost posibil sa dispara o cantitate atât de mare de cablu.


„Locul de unde s-a furat cantitatea mare de cupru era asigurat prin paza de mai multi agenti ai unei firme de specialitate“, a mai declarat Carin Sica de la IPJ Mehedinti


Paguba inca nu a fost recuperata, cablul nefiind descoperit, iar cei implicati in aceasta rezolvare a furtului nu scot din calcul nici faptul ca hotii sa fie pe mâna cu paznicii si cu alti angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS