Acasă Local Gigioc si Ciovica, pusi in libertate

Gigioc si Ciovica, pusi in libertate

Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, si Catalin Marian Ciovica au parasit ieri locul de detentie. Judecatorii Tribunalului Dolj i-au pus in libertate, inlocuind masura arestarii preventive cu obligativitatea de a nu parasi localitatea.


Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, si Catalin Marian Ciovica au fost pusi in libertate, ieri, de judecatorii de la Tribunalul Dolj. Magistratii au respins recursul Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova prin care reprezentantii Ministerului Public au atacat hotarârea Judecatoriei Craiova. Prin decizia respectiva, instanta admisese, saptamâna trecuta, cererea prin care cei doi solicitau inlocuirea masurii arestarii preventive cu obligativitatea de a nu parasi localitatea. Invinuitii ar fi trebuit sa fie de indata pusi in libertate, daca un alt complet al aceleiasi instante nu ar fi mentinut masura arestarii preventive. Ca urmare, Gigioc si Ciovica au parasit ieri dupa-amiaza locul de detentie, Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova. Aparatorii celor doi sunt de parere ca judecatorii au luat o decizie corecta. „Judecatorii au apreciat corect ca lasarea in libertate a celor doi nu prezinta un pericol public, asa cum s-a mentionat de procurori. Iar obligativitatea de a nu parasi localitatea este tot o masura cu caracter preventiv“, a declarat Cristi Zarzara, avocatul lui Catalin Marian Ciovica. De partea cealalta, aparatorul lui Gigioc spune ca instanta a tinut seama de articolul 5 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. „Din punctul meu de vedere, cred ca este pentru prima data când instanta Judecatoriei Craiova isi motiveaza o hotarâre in baza prevederilor Conventiei. Astfel, instanta de recurs nu avea cum sa nu tina seama de faptul ca starea normala in care trebuie judecat un inculpat este starea de libertate, masura arestarii impunându-se numai in cazuri extreme“, a sustinut aparatorul lui Gigi Vadik Zavera, avocat Victor Surdu.


Remember


Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, Catalin Marian Ciovica si Enriko-Cezar Constantinescu au fost arestati in urma scandalului ce a avut loc in noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie 2005, la discotecile Angel’s si Medieval. Capetele de acuzare, tulburarea grava a ordinii si linistii publice, ultraj contra bunelor moravuri si distrugere. „Razboiul“ s-a dezlantuit când oamenii lui Gigioc au alergat un bodyguard de la „Federal Guard“ care asigura paza in Clubul Medieval, dupa care s-au retras in Clubul Angel’s situat peste drum, proprietatea unuia dintre cei mai buni prieteni ai lui Gigi Vadik Zavera. Bodyguardul haituit a chemat jandarmeria, dar si alti colegi sa-i vina in ajutor, moment in care a izbucnit scandalul intre cele doua grupari rivale.


Enriko-Cezar Constantinescu a fost pus in libertate in urma cu doua saptamâni, pe 23 ianuarie. Tot magistratii Tribunalului Dolj au decis si in cazul acestuia inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a eliberarii conditionate pe cautiune.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version