8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFrancesca Pirvanescu - vedeta la zece ani

Francesca Pirvanescu – vedeta la zece ani

Maria Francesca Pirvanescu are zece ani, dar are deja un palmares impresionant de premii la festivalurile de muzica usoara pentru copii. Cânta si la pian, are o diploma de fotomodel si a participat la numeroase emisiuni de radio si televiziune pe posturile nationale.


„E dragut/E blondut/Si il cheama si Ionut/Ochii lui sunt albastri ca marea…“ sunt doar câteva din versurile cântecului „Sunt timida“ cu care Francesca Pirvanescu si-a cucerit publicul. Cariera ei a inceput la vârsta de numai cinci anisori, când parintii au inscris-o pe copila la pian, la Palatul Copiilor din Craiova.


„In paralel cu lectiile de pian, domnul profesor Iliuta Dumitru mi-a testat si aptitudinile vocale. Cântam prin casa, ii innebuneam pe parinti si pe bunici. Acum sunt inscrisa si la Scoala Populara de Arta, la clasa de pian… In afara de muzica, imi plac foarte mult limba engleza, sahul, literatura, moda si dansul. Sunt innebunita dupa volumele «Harry Potter», dar si dupa prezentarile de moda. Am urmat si eu cursurile unei case de moda si am fost selectionata de câteva ori sa prezint haine pentru copii“, a povestit Francesca.


Locul I la muzica si dans


La numai sase ani, Francesca a obtinut trofeul la primul concurs de muzica la care a participat, „Stelutele Pucioasei“. La fiecare festival fetita a câstigat premii insemnate: marele premiu la Festivalul Interjudetean de Muzica Usoara „Stelutele Pucioasei“, apoi a participat la faza nationala de selectie pentru Festivalul „Mamaia Copiilor“. Dupa numai un an a câstigat premiul I la faza scolara judeteana de interpretare, premiul I la Festivalul International de Muzica Usoara, locul II la Festivalul International de Muzica „Ghiocelul de Argint“ de la Arad etc. „M-a incurajat foarte mult trofeul câstigat in primul meu concurs… Am participat si la concursuri de dans, unde am obtinut, de asemenea, premii insemnate: premiul I la faza judeteana la categoria dans modern si dans de revista“, a spus Francesca. Ultimul premiu obtinut este locul I la Festivalul Interjudetean de la Dragasani.


„Tati ma sponsorizeaza, iar mami si bunica imi realizeaza cele mai frumoase hainute“


Din muzica usoara româneasca, Francesca prefera muzica Paulei Seling, dar si hiturile formatiei Class.


Dintre interpretii internationali, fetita de zece ani este „fan inrait“ al frumoaselor talentate Britney Spears, Shakira si Madonna… Parintii o sprijina in cariera, ii sunt alaturi in fiecare concert si o incurajeaza permanent, „pentru ca este cea mai buna si trebuie sa dovedeasca asta“.


„Surioara mea, de numai doi ani si jumatate, a inceput deja sa cânte si sa danseze, imi urmareste fiecare miscare. Bunica merge cu mine la concursurile din Craiova, mami merge cu mine peste tot, ma duce la muzica, dans, scoala, se ocupa permanent de mine… Tati este cel care ma sponsorizeaza, iar mami si bunica imi realizeaza cele mai frumoase hainute“, a adaugat Francesca.


Curriculum Vitae


Diploma pentru absolvirea cursului de dans modern Româno-Canadian; Diploma de Excelenta la Televiziunea TVRM; Diploma de excelenta la TV Neptun; Diploma de absolvire a cursurilor Taberei Muzicale „Concertino“ – Constanta; participari la numeroase emisiuni radio si TV locale, dar si nationale; aparitii in emisiunea „Atentie, se cânta!“ – TVR 2, prezentata de compozitorul Horia Moculescu; absolventa a cursului de teatru condus de actrita Alla Bogdan; atestat fotomodel – Casa de moda Ilinca; este eleva a Scolii Populare de Arta „Cornetti “ – Craiova, anul III, Sectia pian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS