11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon isi plateste politele catre romi

Solomon isi plateste politele catre romi

Dupa ce au consumat energie electrica de un miliard de lei, locuitorii de pe strada Motru au reusit ieri sa beneficieze de curent, desi nu au achitat nici un leu.


Persoanele de etnie roma, care locuiesc pe strada Motru la blocul N2, au curent electric, incepând de ieri-dimineata. Minunea a avut loc in ciuda faptului ca acestia nu au achitat nici un leu catre SC Electrica SA, sucursala Craiova. Totusi, din un miliard de lei, datoria catre societate, mai mult de jumatate a ajuns in conturile acesteia.


Efectuarea tranzactiei a fost confirmata de directorul institutiei, Stefan Croitoru: „Le-am dat drumul la curent de azi (ieri – n.r.), deoarece a ajuns la noi un ordin de plata cu virarea unei sume putin mai mare de 500 de milioane de lei. Nu pot insa sa spun cine a emis acest ordin. Oricum, nici nu se putea vorbi de reesalonare, daca nu se platea mai mult de jumatate din suma restanta“.


Blocul apartine Primariei Craiova, iar potrivit lui Croitoru, proprietarul a fost cel care a emis si ordinul de plata. Acesta a evitat insa sa afirme ca municipalitatea este cea care a reglat conturile intre romi si sucursala Craiova a SC Electrica SA.


Pe de alta parte, autoritatile locale nu stiau ieri de nici un transfer de o jumatate de miliard de lei din bugetul local. Viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache, a precizat: „Probabil banii s-au platit din sponsorizari, deoarece de la primarie nu s-a facut nici un ordin de plata. Am vorbit cu directorul Directiei Economice, Nicolae Pascu, si a confirmat acest lucru“.


Primarul suporta curentul consumat


In timp ce partile implicate nu puteau lamuri provenienta celor 500 de milioane de lei, Vasile Velcu Nazdravan, unul dintre liderii romilor, sustinea ca intr-adevar „locuitorii din acea zona nu au dat nici un ban, pentru ca nu au avut, insa au primit in schimb curent. Cei de aici vor sa discute despre reesalonare si sunt de acord sa plateasca lunar o anumita suma. Ar vrea sa le fie instalate si contoare separate pentru a plati fiecare ce consuma. Datoria pe care o au e din 2003, iar acum cei de la Electrica doreau toti banii o data“.


Misterul care invaluia emitentul ordinului de plata a fost insa lamurit de edilul-sef, Antonie Solomon. „Eu am platit factura din banii mei. Am gasit solutii ca sa fac rost de bani“, a spus primarul Craiovei. Acesta nu a precizat insa daca le va imputa romilor suma pe care a achitat-o si nici de ce a fost de acord sa suporte 500 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII