3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPopa din Boureni, verificat de politie

Popa din Boureni, verificat de politie

Preotul a fost „turnat“ ca n-ar taia chitante pentru banii incasati la inmormântari. Politistii au raportat ca au fost dati afara de preot, când s-au dus peste el in biserica sa-i spuna ca a fost reclamat.


Politistii din Bailesti si Afumati s-au dus de sarbatoarea Intâmpinarii Domnului la biserica din Boureni. Nu insa la slujba, ci pentru a-i aduce la cunostinta preotului Constantin Popescu ca se afla in vizorul lor pentru ca nu ar taia chitante pentru slujbele pe care le tine la inmormântari.


Scrisorica anonima


Totul a inceput cu o sesizare anonima trimisa Politiei Bailesti, in care se arata ca parintele Popescu de la Boureni ar cam „uita“ sa taie chitante pentru banii perceputi la slujbele de inmormântare. „Sesizarea se referea la faptul ca preotul din satul Boureni, comuna Afumati, incaseaza bani de la oameni la inmormântari si nu le taie chitanta. In baza acestei sesizari, am inceput o serie de verificari in acest caz“, a declarat comisarul Adrian Beica, adjunctul sefului Politiei Municipiului Bailesti.


Ancheta politistilor a inceput de la Primaria Afumati. Au luat de acolo o lista cu circa 120 de nume – cele ale decedatilor din anul 2005 – si apoi i-au cautat pe urmasii acestora, pentru a-i intreba daca este adevarat ce se spune despre parintele Popescu. Politistii spun ca au si gasit câteva persoane care ar fi declarat ca n-au primit chitante pentru banii incasati de preot. „Sunt vreo doua-trei persoane care sustin ca n-au primit chitante. Deocamdata, noi nu putem sa ne pronuntam in aceasta privinta. Ancheta va mai dura o saptamâna, apoi, in functie de ce vom constata, vom sesiza Protoieria Bailesti, singura institutie abilitata sa faca verificarile contabile preotului din Boureni“, a mentionat comisarul Beica.


Politistii, dati afara din biserica


Joi, chiar dupa slujba oficiata cu ocazia Intâmpinarii Domnului, politistii s-au dus la biserica din Boureni. Nu pentru a se spovedi, ci – dupa cum sustin ei – pentru a-i aduce la cunostinta preotului ca s-a depus o reclamatie impotriva lui. Ce s-a intâmplat in biserica doar cei de fata si Cel de Sus ar putea sti cu precizie. Preotul nu doreste sa povesteasca nimic despre asta, iar politistii se codesc si ei sa vorbeasca. Oficial, ei ar fi fost „invitati“ in biserica, pentru ca, dupa ce i-au spus parintelui Popescu de ce au venit, sa fie „dati afara“ din Casa Domnului, asa cum au raportat superiorilor lor, neuitând sa mentioneze insa ca „unul dintre agenti a fost impins de preot“.


„Parintele a fost nemultumit ca baietii de la post s-au dus sa-i spuna ca l-a reclamat cineva. Nu stiu de ce s-a speriat, pentru ca nu s-a dus nimeni sa-i faca verificari contabile, nu este de competenta noastra. Deocamdata noi incercam sa identificam persoanele nemultumite, urmând ca ancheta propriu-zisa s-o faca Protoieria Bailesti“, a precizat comisarul Adrian Beica.


Deocamdata insa nu exista nici un dosar penal pe numele preotului Constantin Popescu din Boureni.


Pozitia Mitropoliei Olteniei


Reprezentantii Mitropoliei Olteniei si ai Arhiepiscopiei Craiovei au mentionat ca doar institutiile bisericesti sunt abilitate sa efectueze controalele cu privire la activitatea preotului din Boureni. „La noi nu s-a primit nici o sesizare cu privire la activitatea preotului din Boureni. Nu stiu ce verificari face politia, insa daca exista date ca preotul ar fi facut ceva, politia ar trebui sa sesizeze Protoieria Bailesti, singura abilitata sa faca verificari contabile la biserica din Boureni. Mi-e greu sa cred ca acuzatiile impotriva preotului ar fi adevarate, deoarece toti preotii inregistreaza botezurile, cununiile si inmormântarile in mitricalul bisericii si se poate verifica ce bani au incasat“, a declarat parintele Razvan Tismonariu, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII