16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLupte de strada pentru maidanezi

Lupte de strada pentru maidanezi

Un scandal imens a izbucnit ieri in cartierul Brazda lui Novac din cauza câinilor comunitari. Hingherii chemati sa adune patrupedele s-au vazut nevoiti sa renunte la actiune, pentru ca locatarii, impartiti in doua tabere, sa nu se bata intre ei.


Locuitorii din cartierul craiovean Brazda lui Novac au fost la un pas de a se incaiera ieri din cauza câinilor comunitari. Neintelegerile au aparut in momentul in care echipa de ecarisaj a Primariei Craiova protejata de politisti comunitari a aparut in zona la sesizarea unor locatari, deranjati de numarul mare de patrupede aciuate in zona. „Oamenii au apelat la Telefonul Cetateanului pus la dispozitie de primarie. Au spus ca nu mai au liniste din cauza câinilor fara stapân care fac mizerie, latra toata noaptea si se reped la copii. Prin urmare, primaria a trimis echipa de ecarisaj impreuna cu politisti comunitari sa ridice câinii fara adapost sau care sunt tinuti in adaposturi improvizate, necorespunzatoare“, a declarat Ioan Veselin, inspector in cadrul Serviciului de Gospodarire Comunala al Primariei Craiova.


Câinii, paziti cu strasnicie de locatari


Actiunea de strângere a câinilor vagabonzi s-a desfasurat in vecinatatea blocurilor G2, 24 si 25 din spatele complexului Baba Novac, unde fusese amenajat un tarc de catre o parte a locatarilor din zona. In momentul in care hingherii au incercat sa ia cei sase-sapte câini a izbucnit scandalul. Câtiva locatari care s-au prezentat ca fiind stapânii câinilor s-au repezit sa scape patrupedele. Unele dintre ele au fost duse in brate in bloc si adapostite in apartamente. Câinii ramasi au fost paziti cu strasnicie de locatari. Printre protectorii lor se afla si un batrân care s-a recomandat Octavian Maracineanu. Induiosat de soarta animalelor, batrânul a inceput sa-i ameninte cu bastonul pe angajatii primariei si pe vecinii care nu ii impartaseau sentimentele. „E o barbarie ce se intâmpla. Câinele este socotit cel mai bun prieten al omului. Pe mine nu m-a deranjat niciodata vreun câine. Daca vor sa faca un bine, sa-i castreze, nu sa-i omoare. Daca nu tii cu animalele, nici oamenii nu-i iubesti“, a spus Maracineanu, amenintându-l cu bastonul pe Constantin Vladaia, tehnician veterinar in cadrul Serviciului de ecarisaj. Elanul i-a fost insa frânt de interventia unui politist comunitar.


Hingherii au plecat fara câini


Câteva zeci de locatari au sarit in apararea angajatilor primariei. A inceput un schimb de replici dure de o parte si de alta. „Baiatul meu a fost muscat de doua ori de acelasi câine. Am cheltuit o groaza de bani cu tratamentul. Sa-i ia pe toti, sa-i omoare, ca nu mai putem suporta. Noaptea este o adevarata aventura sa treci pe aici. Poti fi oricând atacat de haite“, a spus Zoia Pasalega. Locatarii se plâgeau ca, din cauza câinilor, nu mai au curajul nici macar sa iasa pâna la tomberon ca sa arunce gunoiul, cerând la rândul lor eutanasierea maidanezilor. Altii nu erau la fel de categorici, spunând ca ar trebui omorâti doar câinii batrâni si bolnavi, iar ceilalti sa fie adunati de pe strazi si cazati intr-un adapost.


In replica, locatarii care protejau câinii de hingheri spuneau ca animalele nu sunt abandonate, ci sunt in proprietatea lor, având pâna si carnete de sanatate in care a fost consemnat ca au fost deparazitate si vaccinate. Spiritele s-au incins la un moment dat atât de tare incât a fost necesara interventia politistilor de la Sectia 4.


In cele din urma, ca sa aplaneze conflictul, hingherii au plecat fara sa ridice animalele. Le-au lasat totusi un ragaz de o saptamâna asa-zisilor proprietari ca sa ia câinii de pe domeniul public si sa-i duca de buna voie la adapostul de la Facai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII