Acasă Local Dolj Ucis cu sucitorul

Ucis cu sucitorul

Un doljean de 17 ani si-a omorât prietenul de pahar dupa ce se certasera pentru un tuci.


Un tânar de 17 ani din comuna doljeana Bistret a fost arestat preventiv de Tribunalul Dolj pentru o perioada de 19 zile, pentru savârsirea infractiunii de omor. Cazul se afla in cercetarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj si a politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale.


Prieteni de pahar


Intre Dane-Viorel Barascu, de 46 de ani, si Cristian R., de 17 ani, ambii din Bistret, era o strânsa relatie de prietenie. Aproape in fiecare seara se cinsteau impreuna, tinându-le companie mama lui Cristian, Stefana R., de 44 de ani, cunoscuta de sateni drept concubina lui Barascu. Sâmbata seara, Viorel Barascu si fiul concubinei lui au stat, ca de obicei, la un pahar de vorba. Aflati sub influenta alcoolului, au inceput sa se certe pentru o nimica toata: Barascu i-a reprosat tânarului ca a imprumutat un tuci fara sa ceara voie. Cristian s-a enervat, a pus mâna pe un sucitor si l-a lovit de mai multe ori in cap pe concubinul mamei. Când victima n-a mai miscat, a târât-o si a abandonat-o intr-o alta incapere – un soi de bucatarie de vara, deschisa catre exterior.


Criminalul se ascunsese in pod


Vecinii au observat disparitia lui Barascu si au presimtit ca i se intâmplase ceva rau, mai ales ca vazusera lumina aprinsa la intrare zi si noapte. Luni, dupa prânz, consatenii au intrat in curtea lui Barascu, gasindu-l pe proprietar zacând mort, mâncat de câini si de sobolani. Au anuntat imediat politia.


Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, coordonati de un procuror criminalist si ajutati de agentii postului de politie din comuna, au inceput imediat cercetarile in acest caz. Oamenii legii au ajuns destul de repede la concluzia ca autorul crimei ar fi Cristian Rosculete. Numai ca acesta disparuse de la domiciliu. Dupa ce au rascolit satul, politistii au reusit sa-i dea tânarului de urma. „Se ascunsese in podul unei case. Când a fost audiat, si-a dat seama ca nu mai are ce face, recunoscându-si fapta“, a precizat agentul-sef Marcel Pârsu, seful Postului de Politie Bistret.


Deces prin hipotermie,


Cu ocazia efectuarii necropsiei, medicii legisti au concluzionat ca Barascu a decedat in noaptea de 28 spre 29 ianuarie, moartea datorându-se hipotermiei, in conditiile traumatismelor cranio-cerebrale cu fracturi craniene si expunerii prelungite la frig. Pentru uciderea acestuia, tânarul de 17 ani risca pâna la zece ani de puscarie.

Exit mobile version