13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Câmpia Izlaz nr. 97A sau pe email [email protected]


Ati primit doar câteva sute de mii de lei la pensia pe care o aveati


Domnul Ionel Stoian, din judetul Dolj, ne-a solicitat sa ne interesam pentru dumnealui la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj, fiind nemultumit de modul in care i-a fost efectuata evaluarea. Barbatul s-a pensionat incepând cu 15 septembrie 1998 si are o vechime in munca de peste 37 de ani.


GdS: „La data recalcularii, pensia pe care domnul Stoian o primea era de 3.420.000 de lei, corespunzatoare unui punctaj de 1,15675. Dupa aplicarea prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 4/2005, pensia i-a fost recalculata in luna decembrie 2005, ajungând la o valoare de 3.650.000 de lei. In luna ianuarie, dupa aplicarea noii valori a punctului, pensia i-a ajuns la valoarea de 3.999.000 de lei“, a spus Ileana Ciutan, directoare executiva la CJP Dolj. (A.C.D.)


Pensia dumneavoastra va ramâne la aceeasi valoare


Ion Dobre, din localitatea Filiasi, judetul Dolj, ne-a trimis pe adresa redactiei Gazetei de Sud o sesizare in care se declara nemultumit de modul in care i-a fost stabilita pensia.


GdS: „Domnul Ion Dobre s-a inscris la pensie de limita de vârsta, incepând cu 1 septembrie 2002. Datele care au condus la stabilirea drepturilor de pensie au fost vechimea totala de 48 de ani si 20 de zile, din care 25 de ani in grupa I de munca, trei ani in grupa a III – a de munca si 16 ani in sectorul agricol. La stabilirea punctajului mediu anual au fost folosite pâna la 1 aprilie 2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, salariile de incadrare conform modului de inregistrare in carnetul de munca, la care s-au adaugat sporul de vechime si celelalte sporuri cu caracter permanent, asa cum prevede art. 164 din legea mentionata. Dupa 1 aprilie 2001, la stabilirea punctajului au fost folosite veniturile brute realizate asupra carora s-a datorat contributia de asigurari sociale“, a mentionat Ileana Ciutan, directoare executiva a Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.D.)


Taloanele de calatorie ale pensionarilor pot fi folosite doar pentru transport


„Suntem un grup de pensionari din satul doljean Pisculet. Va rugam sa ne informati ce facem cu taloanele speciale de calatorie de pe anul 2005, pe care nu le-am folosit. Ni se promisese ca pe aceste taloane de calatorie cu reducere 50% ni se vor acorda diferite produse alimentare. Noi suntem batrâni si bolnavi si nu avem unde sa ne ducem cu aceste bilete“.


GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj. „Nu am primit, din pacate, nici un fel de instiintare despre aceste taloane de calatorie acordate pensionarilor. In prezent, acestea sunt valabile doar pentru a beneficia de reduceri pe tren, nu si pentru alimente“, a precizat Ileana Ciutan, directoarea executiva a CJP Dolj. (A.C.D.)


Solicitati adeverinte de la locurile de munca!


„Sunt un cititor fidel al Gazetei de Sud, este pentru prima data când va scriu cu o mare rugaminte. Am fost angajat din 1955 ca sudor electric, iar apoi ca instalator la o sectie din cadrul Petrol. Din 1963 am lucrat la Distributia Gaze Craiova pâna in 2000, când am fost pensionat la limita de vârsta. Am asteptat sa mi se recalculeze si mie pensia, dar nu s-a intâmplat asa. Am intrebat angajatii Casei de Pensii daca este nevoie sa depun ceva documente, dar mi s-a raspuns ca nu“, a mentionat Constantin Ungureanu, din Craiova.


GdS: Domnule Constantin Ungureanu, aveti posibilitatea sa depuneti la Casa Judeteana de Pensii Dolj toate documentele de care dispuneti: adeverinte salariale de la locurile de munca unde v-ati desfasurat activitatea sau cu sporurile care nu v-au fost mentionate pe carnetul de munca. In acel moment, pensia va va fi recalculata, in functie de actele prezentate de dumneavoastra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII