9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagazine de bijuterii inchise de inspectori... deschise pentru cumparatori

Magazine de bijuterii inchise de inspectori… deschise pentru cumparatori

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au dat ordin de inchidere pentru 11 agenti economici din Craiova, care comercializau bijuterii din metale pretioase, si au confiscat aproximativ o jumatate de kilogram de aur.


In perioada 23 – 31 ianuarie 2006, au fost verificati 18 agenti economici, importatori, producatori sau prestatori de servicii.


„Am descoperit grave deficiente la o cantitate de 0,4539 kilograme de aur, care nu avea marca de garantie si de certificare a produsului la societatile: SC AKSOY, SC MiIlan, Cooperativa Oltenia si la casa de amanet SC Cedan SRL. Aceasta cantitate, conform articolului 19 din OUG 190/2000, a fost confiscata si trecuta in proprietatea statului. Pe lânga aceste nereguli am aplicat 15 amenzi contraventionale in valoare de 8.800 RON. La firmele mai sus mentionate, alaturi de alte sapte societati de comercializare a bijuteriilor am dat ordin pentru intreruperea temporara a activitatii, pâna la rezolvarea deficientelor“, a precizat Gheorghe Marinescu, director executiv al OJPC Dolj.


In ciuda ordinului de inchidere temporara a activitatii dat de inspectorii de la protectia consumatorului, magazinele de bijuterii amintite isi desfasoara in continuare activitatea nestingherite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII