9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBanii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate

Banii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate

In numai sapte zile, oamenii legii din Drobeta Turnu Severin au anihilat doua bande care furau bani din bancomate. Dupa ce in urma cu o saptamâna un bancomat al unei banci din Drobeta Turnu Severin a fost devastat cu o ranga, miercuri, politistii comunitari au prins in flagrant doi craioveni care, cu ajutorul unor carduri „clona“, actionau asupra unui bancomat si sustrageau bani din mai multe conturi.


In jurul orei 1.30, o echipa din cadrul SPPC formata din mai multi agenti a filat doi tineri care se plimbau prin fata unui bancomat de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Severin. Echipa politiei comunitare a actionat imediat când miscarile tinerilor au inceput sa fie suspecte. In momentul stabilirii identitatii, unul dintre tineri a fugit printre blocurile din zona, aruncând intr-o pubela un pachet. Un agent a alergat dupa acesta mai multe sute de metri, l-a prins pe spargator si l-a imobilizat in vederea retinerii. „Spargatorii de bancomate aveau asupra lor mai multe carduri false cu PIN-urile anexate acestora. Dupa perchezitia corporala s-a mai descoperit si suma de 70 de milioane de lei si 100 de euro“, a declarat Mirea Gheorghe, sef serviciu Politie Comunitara.


Echipa SPPC a luat legatura cu o patrula a politiei municipiului si impreuna au verificat pubela unde tânarul aruncase pachetul. Dupa primele cercetari s-a constatat ca in saculetul aruncat mai erau 47 de carduri false. Tinerii au fost cercetati mai multe ore si unul dintre ei s-a ales cu mandat pe 29 de zile, iar colegul sau va fi cercetat in libertate. Cazul celor doi tineri craioveni a fost preluat de catre Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, in vederea cercetarii modului de realizare a cardurilor false si obtinere a PIN-urilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS