Scandal in ograda lui Calin

Autori


Un conflict in ograda PSD Dolj l-a determinat pe Eugen Georgescu, fost purtator de cuvânt al partidului si consilier de prefect, sa se ceara putin afara din organizatie, pâna când fetele influente care l-au zgândarit vor reveni la sentimente mai bune. Georgescu nu recunoaste ca si-a anuntat in scris autosuspendarea, desi adresa exista la sediul din Kogalniceanu, in vreme ce presedintele PSD Dolj, Ion Calin, sustine ca actiunile lui Georgescu sunt „la misto“.

Eugen Georgescu si-a anuntat autosuspendarea din calitatea de membru PSD in urma „situatiei create, in seara zilei de 16 ianuarie, la sediul PSD Dolj“, dupa cum prezinta chiar autorul adresei motivul deciziei de a parasi, pentru o vreme, partidul alaturi de care a evoluat ani in sir. „Situatia creata“ inseamna o intrunire cu scântei (dar nu in 16, ci in 18 ianuarie 2006), la care au mai participat pesedistii doljeni Ion Calin, presedinte, Ion Prioteasa, vicepresedinte, Petre Petrescu si deputatul Claudiu Manda, presedinte al Organizatiei de Tineret a PSD Dolj. Obiectul discutiilor: disputa dintre Eugen Georgescu si Alin Columbeanu, sef al PSD Filiasi si… subaltern al lui Georgescu la societatea condusa de acesta – Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Craiova (DJDPC), conflict care ar fi degenerat intr-o vânatoare profesionala initiata de Georgescu asupra lui Columbeanu din cauze politice. Cu alte cuvinte, speriat de ascensiunea in partid a celui din urma, Georgescu ar fi ales sa excluda de timpuriu si un eventual salt al adversarului sau pe linie de serviciu, adica posibila instalare la conducerea DJDPC, bombardându-l cu sanctiuni care puteau conduce chiar la desfacerea contractului de munca. Cel putin acesta este scenariul pe care l-a inteles deputatul Claudiu Manda din actiunile directorului DJDPC. Simtindu-se respins de lideri si absolut nevinovat, Eugen Georgescu a ales o mutare inedita in partid: autosuspendarea din functia de membru.

„Nu m-am autosuspendat!“

Desi epistola lui Georgescu este inregistrata la PSD Dolj pe 23 ianuarie, acesta a declarat, si nu doar o data, ca nu a depus nici o adresa si ca nu-l intereseaza ce-am vazut noi sau ce spun liderii din Kogalniceanu. Georgescu, desi nu infirma nici contrele, nici motivul acestora, din ziua „situatiei create“, adopta statutul de subiect in silenzio stampa, invocând insa presiuni. El nu neaga, asadar, nici faptul ca l-a sanctionat pe Columbeanu, cum nu infirma nici intruziunea partidului in treburile sale, de la DJDPC. Presedintele Ion Calin sustine ca nu a existat „un conflict“ si ca, in ciuda acestui fapt, Georgescu a intentionat in fiecare zi, intre 19 si 23 ianuarie, sa-si oficializeze autosuspendarea: „A incercat zilnic sa depuna acea hârtie, insa de fiecare data l-am sfatuit sa nu o faca si sa se adreseze Biroului Executiv… Sa se dezbata acolo. Nu m-a ascultat“. Calin a mai declarat ca statutul PSD ii permite oricarui membru sa se autosuspende, dar ca Georgescu o face „la misto“.


„Georgescu a actionat ilegal“

Deputatul Claudiu Manda recunoaste ca a participat la „discutia“ din seara de 18 ianuarie si ca a luat pozitie fata de actiunile de la DJPDC ale lui Georgescu (sanctiuni si amenintari la adresa lui Columbeanu – n.r.): „De fapt, Columbeanu a atacat in instanta demersurile disciplinare ale lui Georgescu si a si câstigat. Nu eu spun ca are dreptate Columbeanu. Justitia a dovedit-o. Da, am fost in acea seara la partid si am si luat cuvântul. Nu este prima si nici ultima oara când apar un coleg pe care il consider nevinovat si care este acuzat de un alt coleg“. Claudiu Manda sustine ca Georgescu nu a fost chemat in ziua aceea la sediu, ci el a solicitat o intrevedere cu liderii pentru a „prezenta situatia“. „Eu, cel putin, am acceptat, pentru ca am crezut ca asa va fi aplanat conflictul. Insa Georgescu a incercat sa aduca amenintari la adresa lui Columbeanu chiar in fata noastra, desi nu avea nici un suport. Lui (Georgescu – n.r.) ii era teama ca ii va lua locul Columbeanu, mai ales ca acesta a ajuns presedinte PSD Filiasi si este si consilier local. Georgescu a gresit, fiindca a amestecat politicul cu serviciul“, a declarat Claudiu Manda.Comenteaza acum

4 Comentarii

  1. Radu Notaru said:

    Oricum Georgescu nu e un tip normal: e o bruta cu Q.I. sub 100. Imi amintesc o emisiune radio cand i-a luat microfonul contracandidatului desi contracandidatul vorbea un minut fiind de la un partid extra-parlamentar si el Georgescu vorbea 10 minute. Si a mai avut si nesimtirea sa isi aranjeze dinainte intrebarile cu moderatoarea. Contracandidatul s-a prins si i-a dat peste bot din toate pozitiile in emisiune aratand ca poti spune intr-un minut ceva mai consistent decat ce spune un PSD-ist in zece minute. Dar astia sunt oamenii PSD plafonati, hoti si mincinosi, neo-liberali care mint poporul ca ar reprezenta stanga, adica socialismul. cata nerusinare!

  2. maria said:

    ceea c s a intamplat in ograda psd nu e un lucru iesit din comun..nu inteleg d c se face atata caz…si daac tot spuneti ca sunt niste javre…v as dori sa ajungeti cel putin ca aceste javre…ma refer la nivelul d pregatire .au fost atatea actiuni care au demonstrat ca sunt o echipa…si totusi ,acelea nu au fost atat d mediatizate.

  3. Radu Notaru said:

    Da o echipa in a insela alegatorii ca ar fi chipurile socialisti. Ai fi shultz aia din echipa, care e atat de “socialista” incat aluat pe nimic avutii adevarate si a lasat sute de oameni pe drumuri. Halal echipa!

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 2 februarie 2006

Actualitate

» Bomba de la Termoficare
» Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Local

» Elevii, serviti cu smântâna… expirata
» Magazine de bijuterii inchise de inspectori… deschise pentru cumparatori
» Dreptul craiovean in spatiul european
» Raspundem cititorilor
» Stampilele de vot uitate la judecatorii vor fi distruse
» Solomon cauta sponsori pentru datoriile romilor
» Reactii on line
» Pumni in Liceul „Matei Basarab“
» Elev in coma alcoolica la „Carol I“
» Banii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate
» S-a spânzurat din cauza nevestei
» Scurte stiri

Dolj

» Fara carte in vacanta intersemestriala
» Scolile au cerut bani si pentru 2007
» Cearta pe Balta Lala
» Ucis cu sucitorul

Gorj

» A cerut ajutorul GdS pentru a-si primi corect pensia

Sport

» Ne batu Inter… Baku
» „Mi-a placut Craiova“
» Scurte stiri
» Karamian a plecat de la Pandurii
» Victorie cu Jiul
» Craciunescu, interzis si la amicalele satelitului
» Fetele revin pe gazon
» Constanta, norocul lui Piturca?
» Mutu a marcat, dar Juve a fost eliminata
» Lobont ar putea scapa de Frey
» „Mitu are calitati“
» Barcelona a ratat primul obiectiv

Bani & Afaceri

» Sarcina si prietenii vor UREX Rovinari
» Un fost medic croieste haine XXXL de 500.000 de euro

Sanatate

» Sarcina extrauterina, o urgenta medicala
» Echinaceea intareste imunitatea
» Atentie la luxatii!
» Solutii simple pentru desfundarea nasului
» Sfatul medicului
» Rubrica asiguratului

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» AUDIENTE
» Mercurialul pietelor
» Picatura de cunoastere
» Adrenalina si risc in vacanta
» Sfântul Valentin, sarbatorit acasa
» Scurte stiri

Top