22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal in ograda lui Calin

Scandal in ograda lui Calin

Un conflict in ograda PSD Dolj l-a determinat pe Eugen Georgescu, fost purtator de cuvânt al partidului si consilier de prefect, sa se ceara putin afara din organizatie, pâna când fetele influente care l-au zgândarit vor reveni la sentimente mai bune. Georgescu nu recunoaste ca si-a anuntat in scris autosuspendarea, desi adresa exista la sediul din Kogalniceanu, in vreme ce presedintele PSD Dolj, Ion Calin, sustine ca actiunile lui Georgescu sunt „la misto“.


Eugen Georgescu si-a anuntat autosuspendarea din calitatea de membru PSD in urma „situatiei create, in seara zilei de 16 ianuarie, la sediul PSD Dolj“, dupa cum prezinta chiar autorul adresei motivul deciziei de a parasi, pentru o vreme, partidul alaturi de care a evoluat ani in sir. „Situatia creata“ inseamna o intrunire cu scântei (dar nu in 16, ci in 18 ianuarie 2006), la care au mai participat pesedistii doljeni Ion Calin, presedinte, Ion Prioteasa, vicepresedinte, Petre Petrescu si deputatul Claudiu Manda, presedinte al Organizatiei de Tineret a PSD Dolj. Obiectul discutiilor: disputa dintre Eugen Georgescu si Alin Columbeanu, sef al PSD Filiasi si… subaltern al lui Georgescu la societatea condusa de acesta – Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Craiova (DJDPC), conflict care ar fi degenerat intr-o vânatoare profesionala initiata de Georgescu asupra lui Columbeanu din cauze politice. Cu alte cuvinte, speriat de ascensiunea in partid a celui din urma, Georgescu ar fi ales sa excluda de timpuriu si un eventual salt al adversarului sau pe linie de serviciu, adica posibila instalare la conducerea DJDPC, bombardându-l cu sanctiuni care puteau conduce chiar la desfacerea contractului de munca. Cel putin acesta este scenariul pe care l-a inteles deputatul Claudiu Manda din actiunile directorului DJDPC. Simtindu-se respins de lideri si absolut nevinovat, Eugen Georgescu a ales o mutare inedita in partid: autosuspendarea din functia de membru.


„Nu m-am autosuspendat!“


Desi epistola lui Georgescu este inregistrata la PSD Dolj pe 23 ianuarie, acesta a declarat, si nu doar o data, ca nu a depus nici o adresa si ca nu-l intereseaza ce-am vazut noi sau ce spun liderii din Kogalniceanu. Georgescu, desi nu infirma nici contrele, nici motivul acestora, din ziua „situatiei create“, adopta statutul de subiect in silenzio stampa, invocând insa presiuni. El nu neaga, asadar, nici faptul ca l-a sanctionat pe Columbeanu, cum nu infirma nici intruziunea partidului in treburile sale, de la DJDPC. Presedintele Ion Calin sustine ca nu a existat „un conflict“ si ca, in ciuda acestui fapt, Georgescu a intentionat in fiecare zi, intre 19 si 23 ianuarie, sa-si oficializeze autosuspendarea: „A incercat zilnic sa depuna acea hârtie, insa de fiecare data l-am sfatuit sa nu o faca si sa se adreseze Biroului Executiv… Sa se dezbata acolo. Nu m-a ascultat“. Calin a mai declarat ca statutul PSD ii permite oricarui membru sa se autosuspende, dar ca Georgescu o face „la misto“.


„Georgescu a actionat ilegal“


Deputatul Claudiu Manda recunoaste ca a participat la „discutia“ din seara de 18 ianuarie si ca a luat pozitie fata de actiunile de la DJPDC ale lui Georgescu (sanctiuni si amenintari la adresa lui Columbeanu – n.r.): „De fapt, Columbeanu a atacat in instanta demersurile disciplinare ale lui Georgescu si a si câstigat. Nu eu spun ca are dreptate Columbeanu. Justitia a dovedit-o. Da, am fost in acea seara la partid si am si luat cuvântul. Nu este prima si nici ultima oara când apar un coleg pe care il consider nevinovat si care este acuzat de un alt coleg“. Claudiu Manda sustine ca Georgescu nu a fost chemat in ziua aceea la sediu, ci el a solicitat o intrevedere cu liderii pentru a „prezenta situatia“. „Eu, cel putin, am acceptat, pentru ca am crezut ca asa va fi aplanat conflictul. Insa Georgescu a incercat sa aduca amenintari la adresa lui Columbeanu chiar in fata noastra, desi nu avea nici un suport. Lui (Georgescu – n.r.) ii era teama ca ii va lua locul Columbeanu, mai ales ca acesta a ajuns presedinte PSD Filiasi si este si consilier local. Georgescu a gresit, fiindca a amestecat politicul cu serviciul“, a declarat Claudiu Manda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII