Falsificatori de carduri, trimisi in judecata

Autori


Trei tineri au fost trimisi ieri in judecata in stare de arest preventiv, pentru falsificarea unor instrumente de plata electronice. Unul dintre ei este craiovean, iar ceilalti doi sunt din judetul Bacau si incercau sa dea tepe slatinenilor care utilizau bancomatele pentru a-si scoate banii de pe card.

Procurorii craioveni din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dat din nou o lovitura bandelor de falsificatori de carduri. In cursul zilei de ieri, trei tineri au fost trimisi in judecata, sub acuzatia de falsificare a unor instrumente de plata electronice si detinerea de echipamente pentru contrafacerea de carduri.

Flagrant la ROMEXTERRA

Pe 25 octombrie 2005, in jurul orei 22.00, craioveanul Viorel Madalin Curteanu, de 20 de ani, a fost surprins in flagrant de politistii de la Crima Organizata exact in momentul in care efectua operatiuni de retragere de numerar de la bancomatul ROMEXTERRA BANK din centrul Craiovei, utilizând carduri contrafacute. Avea asupra lui 24 de carduri contrafacute, pe fiecare dintre ele fiind inscris si codul PIN. In momentul in care a fost saltat de politisti, Curteanu incercase deja zece carduri, insa tran-zactiile – care vizau conturi deschise la banci din strainatate – nu fusesera acceptate de banca.

La perchezitia domiciliara efectuata de politisti si procurori, oamenii legii au gasit in memoria calculatorului personal mai multe programe care serveau la falsificarea instrumentelor de plata electronice. La audieri, tânarul si-a recunoscut fapta comisa, povestind si ca a mai savârsit astfel de fapte, reusind sa retraga din conturile de card ale unor cetateni straini echivalentul a circa 30.000.000 de lei vechi. Mai mult, a povestit ca actiona impreuna cu alti prieteni, care au ramas in atentia procurorilor intr-un nou dosar penal.

In drum spre Italia, s-au oprit la… puscarie


Pe 13 decembrie 2005, Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt a obtinut o informatie potrivit careia mai multi tineri din Bacau, falsificatori de carduri, se indreapta spre Italia si ar incerca sa dea lovitura in Slatina. O echipa mixta, formata din procurori si politisti, a descins in seara aceleiasi zile, in jurul orei 23.00, in camera 401 de la Hotel Parc, unde se cazasera bacauanii. Acolo au fost gasiti Ciprian Raducu Varnav, de 28 de ani, si Cristian Gabriel Calinescu, de 24 de ani, ambii din Bacau. Pe o noptiera se afla un rucsac cu mai multe dispozitive electronice in el. Cei doi au sustinut initial ca rucsacul nu era al lor, dându-si seama ca aparatura cu pricina i-ar incrimina. Expertii tehnici au stabilit ca in rucsac se aflau 89 de carti de credit falsificate, un dispozitiv pentru citire si inscriptionare de carduri, dar si doua „guri“ de bancomat, aparate care se instaleaza chiar pe fanta in care se introduce cardul bancar, citind si memorând codul PIN al utilizatorilor respectivelor bancomate.

In fata probelor evidente, Varnav si Calinescu au recunoscut pâna la urma in fata oamenilor legii ca se ocupa cu falsificarea de carduri. In loc sa ajunga in Italia, cei doi au ajuns in spatele gratiilor, având aceeasi soarta ca si craioveanul Viorel Madalin Curteanu.

Pedepse aspre

Conform art. 24 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, falsificarea unui instrument de plata electronica se pedepseste cu inchisoare de la trei la 12 ani si interzicerea unor drepturi, cu aceeasi pedeapsa sanctionându-se punerea in circulatie, in orice mod, a instrumentelor de plata electronica falsificate sau detinerea lor in vederea punerii in circulatie. Art. 25 din aceeasi lege mentioneaza ca fabricarea ori detinerea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plata electronica se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 2 februarie 2006

Actualitate

» Bomba de la Termoficare
» Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Local

» Elevii, serviti cu smântâna… expirata
» Magazine de bijuterii inchise de inspectori… deschise pentru cumparatori
» Dreptul craiovean in spatiul european
» Raspundem cititorilor
» Stampilele de vot uitate la judecatorii vor fi distruse
» Solomon cauta sponsori pentru datoriile romilor
» Reactii on line
» Pumni in Liceul „Matei Basarab“
» Elev in coma alcoolica la „Carol I“
» Banii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate
» S-a spânzurat din cauza nevestei
» Scurte stiri

Dolj

» Fara carte in vacanta intersemestriala
» Scolile au cerut bani si pentru 2007
» Cearta pe Balta Lala
» Ucis cu sucitorul

Gorj

» A cerut ajutorul GdS pentru a-si primi corect pensia

Sport

» Ne batu Inter… Baku
» „Mi-a placut Craiova“
» Scurte stiri
» Karamian a plecat de la Pandurii
» Victorie cu Jiul
» Craciunescu, interzis si la amicalele satelitului
» Fetele revin pe gazon
» Constanta, norocul lui Piturca?
» Mutu a marcat, dar Juve a fost eliminata
» Lobont ar putea scapa de Frey
» „Mitu are calitati“
» Barcelona a ratat primul obiectiv

Bani & Afaceri

» Sarcina si prietenii vor UREX Rovinari
» Un fost medic croieste haine XXXL de 500.000 de euro

Sanatate

» Sarcina extrauterina, o urgenta medicala
» Echinaceea intareste imunitatea
» Atentie la luxatii!
» Solutii simple pentru desfundarea nasului
» Sfatul medicului
» Rubrica asiguratului

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» AUDIENTE
» Mercurialul pietelor
» Picatura de cunoastere
» Adrenalina si risc in vacanta
» Sfântul Valentin, sarbatorit acasa
» Scurte stiri

Top