Copiii de la Bistrita, parasiti in frig si infometati

Autori


Un grup de copii institutionalizati in Centrul Bistrita – Vâlcea, nemaiputând sa indure conditiile de trai, a trimis o sesizare la guvern. Copiii au reclamat ca o parte din geamurile cladirii sunt sparte sau lipsesc, parchet nu este, usile si dulapurile sunt distruse, angajatii pleaca din centru cu plasele pline cu alimente.

In Centrul nr.11 Bistrita din comuna Costesti – Vâlcea sunt institutionalizati aproximativ 80 de copii. In urma ultimelor verificari facute de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), in Centrul Bistrita s-au depistat foarte multe nereguli, iar conducerea a fost destituita.

Conform raportului intocmit in urma verificarilor de conducerea DGASPC Vâlcea s-a constatat ca unitatea este foarte degradata si zugraveala lipseste. Parchetul era scos, iar in podea s-au format gauri, dulapurile si usile dormitoarelor erau rupte, geamurile erau sparte si in unele locuri lipseau.

Singurele investitii care s-au facut, in ultimii ani, au constat in modernizarea bailor si schimbarea plitei de la bucatarie. Conform noii strategii judetene de asistenta sociala si protectie a copilului, centrul urmeaza sa fie inchis in 2008.

„Stiam de neregulile existente la Centrul Bistrita“

In urma sesizarii, luni a sosit in Vâlcea o comisie care sa verifice situatia la fata locului. Nicolae Badea, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vâlcea, a declarat ca verificarile nu se incheiasera nici marti. „Stiam de neregulile existente la Centrul Bistrita, motiv pentru care, in urma cu doua-trei luni, am facut un control acolo. Atunci am schimbat conducerea, in locul careia a fost numit un nou sef de centru cu delegatie, dar se pare ca problemele nu s-au rezolvat. Centrul e propus si pentru a fi inchis, iar pe de alta parte cladirea si terenul sunt revendicate de Episcopia Râmnicului“, a spus directorul DGASPC.


Nicolae Badea sustine ca, in urma finalizarii controlului, va da mai multe amanunte cu privire la neregulile constatate si a masurilor pe care le va lua comisia ministeriala.

Controlul se lasa cu destituiri

Anuta Handolescu, prefectul de Vâlcea, spune ca, desi judetul detine presedintia comitetului european de protectie a copilului, tocmai aici sunt probleme. „Copiii din centru au fost cei care au sesizat ministerul de neregulile existente. In sesizarea inaintata la guvern si la ANPDC s-au specificat lipsuri, cum ar fi geamuri sparte, ferestre care nu se inchid etans, temperaturi foarte scazute in interior, incât a inghetat si apa in vase, iar angajatii pleaca acasa cu sarsanalele pline cu alimente. Acest lucru se stia si nu s-au luat masuri. Comisia care verifica situatia la fata locului este compusa din reprezentanti ai Corpului de control al primului-ministru Calin Popescu Tariceanu si ai ANPDC. In urma controlului, in mod sigur vor fi luate masuri drastice“, a declarat Anuta Handolescu.

Prefectul a mai precizat ca in mod sigur exista probleme grave in centrele de plasament, iar acestea vor fi urmate de destituiri.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. GOGOASE said:

    Cand se introduce pedeapsa capitala?
    Avem mare nevoie pentru a curatii MIZERABILII…mi-e sila ,m-apuca frigurile ,nu mai suport in tara mea imoralitatea ,josnicia ,etc.,etc.
    CU RESPONSABILII LA ZID !!!!!!!!!!!!CA ASA NU SE MAI POATE CONTINUA!!!!!!strigatul meu de disperare pt. tot ce se intimpla nu este suficient intr-o MARE de NESIMTIRE .

    DOAMNE ajuta-ne sa curatim pamantul si aerul ,ca nu se mai poate trai normal si nu se mai poate respira aerul imputit de NESIMTITII epocii.

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 2 februarie 2006

Actualitate

» Bomba de la Termoficare
» Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Local

» Elevii, serviti cu smântâna… expirata
» Magazine de bijuterii inchise de inspectori… deschise pentru cumparatori
» Dreptul craiovean in spatiul european
» Raspundem cititorilor
» Stampilele de vot uitate la judecatorii vor fi distruse
» Solomon cauta sponsori pentru datoriile romilor
» Reactii on line
» Pumni in Liceul „Matei Basarab“
» Elev in coma alcoolica la „Carol I“
» Banii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate
» S-a spânzurat din cauza nevestei
» Scurte stiri

Dolj

» Fara carte in vacanta intersemestriala
» Scolile au cerut bani si pentru 2007
» Cearta pe Balta Lala
» Ucis cu sucitorul

Gorj

» A cerut ajutorul GdS pentru a-si primi corect pensia

Sport

» Ne batu Inter… Baku
» „Mi-a placut Craiova“
» Scurte stiri
» Karamian a plecat de la Pandurii
» Victorie cu Jiul
» Craciunescu, interzis si la amicalele satelitului
» Fetele revin pe gazon
» Constanta, norocul lui Piturca?
» Mutu a marcat, dar Juve a fost eliminata
» Lobont ar putea scapa de Frey
» „Mitu are calitati“
» Barcelona a ratat primul obiectiv

Bani & Afaceri

» Sarcina si prietenii vor UREX Rovinari
» Un fost medic croieste haine XXXL de 500.000 de euro

Sanatate

» Sarcina extrauterina, o urgenta medicala
» Echinaceea intareste imunitatea
» Atentie la luxatii!
» Solutii simple pentru desfundarea nasului
» Sfatul medicului
» Rubrica asiguratului

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» AUDIENTE
» Mercurialul pietelor
» Picatura de cunoastere
» Adrenalina si risc in vacanta
» Sfântul Valentin, sarbatorit acasa
» Scurte stiri

Top