24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii au gasit nod in papura regiilor primariei

Consilierii au gasit nod in papura regiilor primariei

In cadrul sedintei Consiliului Local Craiova, defasurata marti, au fost retrase de pe ordinea de zi mai multe proiecte care vizau organizarea regiilor si serviciilor din subordinea primariei.


Consilierii municipali au fost extrem de nemultumiti de modul de organizare a regiilor din subordinea primariei. Regia Autonoma de Apa, Regia de Termoficare, Serviciul de Administrare a Pietelor si Târgurilor si Serviciul Public de Salubritate au fost cele luate in vizor de reprezentantii craiovenilor. Consilierii au sustinut ca in aceste cazuri e nevoie de o analiza mai amanuntita a modului in care conducerea regiilor si-ar fi distribuit veniturile. Din aceasta cauza, unele puncte au fost retrase de pe ordinea de zi, iar altele aprobate cu modificarile de rigoare, fiind insa nevoie ca la sedinta CL Craiova din luna februarie sa fie introduse din nou ca proiecte de hotarâri.


Salarii mari la Salubritate


In cazul Serviciului Public de Salubritate Craiova, consilierii au afirmat ca salariile pe care ar fi trebuit sa le aprobe sunt in anumite cazuri prea mari. Cea mai mare nemultumire a acestora a constituit-o indemnizatia de conducere a 14 angajati din cadrul serviciului. Desi directorul serviciului, Sorin Ciobanu, a incercat sa le ia partea angajatilor, in urma unei discutii aprinse intre consilieri, executivul a decis retragerea de pe ordinea de zi a organigramei, dar si a bugetului de venituri si cheltuieli.


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a avut o intâlnire cu cei din conducerea regiei,ieri dimineata.


„Intrebati cum pot justifica o remuneratie lunara atât de mare, reprezentantii salariatilor au sustinut ca au venit cu ele negociate din urma cu doi – trei ani“, a spus Nedelescu.


Consilierilor li s-a parut insa ciudat ca anumiti sefi de compartimente din cadrul serviciului sa aiba remuneratia mai mare decât directorul Directiei Taxe si Impozite. In timp ce directorul Serviciului salubritate are un salariu brut de aproximativ 33 de milioane de lei, sefa biroului salarizare, Mihaela Iovan, are un venit de 24 de milioane de lei, iar sefa biroului Financiar Contabilitate, Hariclia Naidin – 24 de milioane de lei. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a afirmat ca s-ar putea ajunge chiar la diminuarea salariilor, in unele cazuri.


Regia de Apa si Regia de Termoficare, fara tichete de masa


La Regia Autonoma de Apa Craiova, consilierii locali nu au mai fost de acord sa ofere tichete de masa celor 1.085 de angajati. Motivul invocat de acestia si de secretarul primariei, Nicoleta Miulescu, il reprezinta nelegalitatea acordarii acestora. Pentru acest an, conducerea regiei asigurase la capitolul cheltuieli pentru tichete de masa o suma de 20 de miliarde de lei.


Gheorghe Popescu, directorul regiei, a precizat ca, desi acestea au fost obtinute printr-o hotarâre judecatoreasca, nu au mai putut fi date si in 2006. „Din acest an, conform legii, regiile autonome nu mai au voie sa isi prevada la buget banii pentru tichete“, a precizat Popescu. Proiectul de buget a fost aprobat, insa fara suma destinata tichetelor de masa.


Banii care au fost alocati initial la acest capitol vor fi redistribuiti pentru investitiile din acest an, in sedinta din februarie a CL Craiova. Din bugetul local, regia a reusit sa obtina doar 6,5 miliarde de lei pentru achizitionarea unor statii de hidrofor.


Aceeasi problema si la Regia de Termoficare, Consilierii locali nu au fost de acord cu suma de opt miliarde de lei, alocata la acest capitol pentru cei 762 de angajati. Directorul regiei, Tatian Tudorache, a refuzat insa sa faca orice comentariu la adresa deciziei luate de CL Craiova, de a retrage de pe ordinea de zi bugetul de venituri si cheltuieli ale regiei pe care o conduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU