3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurt pe mâna cu paznicii

Furt pe mâna cu paznicii

Hotii le-au dat spaga agentilor de paza, ca sa poata fura linistiti componente ale instalatiilor electrice, de la societatea comerciala calafeteana. Au dat mita de zece milioane de lei si au sustras bunuri de peste un miliard.


Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj ancheteaza un furt din incinta firmei SC ZAHARUL SA Calafat, care apartine fratilor Mihailescu, aflata in prezent in curs de lichidare.


In noaptea de duminica spre luni, lucratorii Politiei Municipiului Calafat au observat doua autoturisme suspecte – un Espero cu numarul de inmatriculare DJ-06-UGU si un Mercedes cu numarul TM-03-FFA – care veneau dinspre fosta fabrica de zahar din Calafat.


Politistii au tras pe dreapta cele doua masini, stabilind identitatea ocupantilor acestora. Era vorba despre Bebe Radu, de 27 de ani, Cosmin Mihai, de 24 de ani, Atanasie David, de 41 de ani, toti din Poiana Mare, si Vergilius Marinoiu, de 29 de ani, din Bratovoiesti. In masini, cei patru transportau mai multe componente de la tablourile electrice de forta si comanda ale centrifugelor de zahar, precum si cabluri electrice, in valoare de peste un miliard de lei vechi.


In urma cercetarilor, oamenii legii au stabilit ca bunurile fusesera sustrase din incinta SC ZAHARUL SA din Calafat, societate comerciala aflata in lichidare judiciara.


Mita pentru agentii de paza


In urma cercetarilor, politistii calafateni au stabilit ca furtul de componente electrice fusese comis cu complicitatea agentilor de paza.


Concret, Bebe Radu si Cosmin Mihai ar fi „negociat“ cu angajatii firmei de paza SC ACVILA SRL Craiova sa-i lase sa fure din incinta firmei pe care o pazeau.


Pentru ca au „inchis ochii“, paznicii Puiu Alin Durlanu, de 24 de ani, Eugen Floricel, de 46 de ani, Vasilica Enache, de 38 de ani, toti din Calafat, si Marcel Goge, de 37 de ani, din Poiana Mare, au primit de la Radu si Mihai – dupa cum au stabilit organele de ancheta – suma de 4.400.000 de lei vechi, plus un telefon mobil Samsung, in valoare de 5.600.000 de lei vechi.


Acum, dosarul se afla in cercetare la procurorii anticoruptie din cadrul Parchetului Tribunalului Dolj, care au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Bebe Radu si Cosmin Mihai, pentru savârsirea infractiunilor de dare de mita si furt calificat, precum si impotriva celor patru agenti de paza de la SC ACVILA, pentru savârsirea infractiunilor de luare de mita si furt calificat.


Invinuitii sunt cercetati in stare de libertate. Bunurile sustrase au fost recuperate si restituite societatii SC ZAHARUL SA Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS