Craiovenii „sponsorizeaza“ Regia de Termoficare

Autori


Zeci de craioveni din cartierul Brazda lui Novac sunt nevoiti sa plateasca 420.000 de lei pentru un metru cub de apa calda. Intrigati, oamenii au refuzat sa plateasca facturile aferente lunilor noiembrie si decembrie.

Pentru un metru cub de apa calda, aproximativ 100 de craioveni din cartierul Brazda lui Novac sunt nevoiti sa plateasca, pentru luna decembrie, 420.000 de lei. Suma piperata este considerata aberanta de catre locatarii blocurilor P3 si P4, care refuza cu inversunare sa plateasca facturile la intretinere. Desi niciodata locuitorii nu au avut un pret mic de platit pentru apa calda pe care o consuma, sustin ca la sfârsitul anului trecut valoarea a depasit orice asteptari. In aceste conditii, oamenii sunt decisi sa sesizeze Primaria Craiova si Regia de Termoficare.

Directorul regiei, Tatian Tudorache, a recunoscut ca suma de 420.000 de lei pe metru cub de apa calda este piperata. „Locatarii din cele doua blocuri trebuie sa vina de saptamâna viitoare la noi si sa faca o adresa in care sa specifice ca au fost incarcati la factura. Vom analiza situatia si, daca este adevarat, la factura din luna ianuarie vom regla suma. In general, in functie de consum, metrul cub de apa calda, pe scara, variaza intre 30.000 si 100.000 de lei“, a afirmat Tudorache.

Locatarii refuza plata facturilor

Craiovenii care locuiesc in blocurile P4 si P3 afirma ca in fiecare luna, pentru apa calda pe care o consuma, trebuie sa plateasca din ce in ce mai mult. „Spre exemplu, in noiembrie a trebuit sa platim 220.000 de lei pentru un metru cub de apa. Nu ne-a venit sa credem când ne-a fost afisata lista de plata. Nu se poate ca la alte blocuri sa se plateasca maximum 80.000, iar la noi sa ne fie impusa o asemenea suma. Se fac tot felul de lucruri ciudate la noi la asociatie“, a povestit Viorel Vrajitoarea, locatar din blocul P4, Brazda lui Novac.

In urma unei intâlniri, locatarii au decis sa nu achite factura din luna noiembrie pâna când nu este lamurita situatia. Când au mers la asociatie sa primeasca lamuriri au ramas inmarmuriti primind vestea ca in decembrie plata pentru metru cub de apa este de 420.000 de lei.


„Noi ne plângeam pentru ce trebuia sa platim in noiembrie, iar când am auzit de cât ar trebui sa scoatem din buzunare pentru decembrie nu ne-a venit sa credem. Pâna acum nu a fost afisata lista, dar oricum nu o vom achita nici pe aceasta“, a precizat Ioan Draguceanu, alt locatar nemultumit.

Facturi astronomice de la Regia de Termoficare

In replica, Mihaela Artagea, administratoarea Asociatiei de proprietari nr. 27 „Brazda lui Novac“, sustine ca nu este raspunzatoare de facturile pe care le emite Regia de Termoficare Craiova.

Aceasta a declarat ca „in luna noiembrie, factura la apa calda a venit in valoare de 26 de milioane de lei, iar metrii cubi predati la asociatia de locatari au fost 131, la blocurile P4 si P3. Pentru a calcula pretul la metru cub, am impartit valoarea facturii la numarul de metri cubi primiti si am ajuns la aproximativ 200.000 de lei. Nu este vina mea ca este atât de mult. Eu doar am facut calculele“.

In aceasta luna, Mihaela Artagea a primit factura de la regie pentru apa calda in valoare de 57 de milioane de lei, in timp ce factura pentru caldura atingea… 45 de milioane de lei. In urma calculelor realizate, administratoarea a ajuns la o suma pe metru cub de apa de 420.000 de lei. Indignata, femeia este hotarâta ca la inceputul saptamânii sa mearga cu factura la regie, pentru a lamuri situatia. „Asa ceva nu e posibil! Toti locatarii ma considera pe mine vinovata. Vina apartine de fapt regiei, care nu a pus contoare la scara pentru apa. In asociatie sunt doar blocurile P4 si P3 in aceasta situatie, restul fiind contorizate. Normal ca la emiterea facturilor acestea sunt trecute la pausal si toate pierderile le sunt puse in cârca“, a spus administratoarea Asociatiei nr. 27 „Brazda lui Novac“.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 31 ianuarie 2006

Local

» Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ ramâne inchisa
» Angajatii RAT Craiova au fiert un pic in suc propriu
» Scurte stiri
» Granita Craiovei, umflata din pix
» Camataru, stapânul lui Solomon!
» CDR Oltenia „a uitat“ sa aleaga sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala
» Primaria i-a „cuplat“ pe constructori cu sponsorii
» Balteanu, capturat din intâmplare
» Furt pe mâna cu paznicii

Dolj

» Asalt la pasapoarte

Sport

» Oltenii trag tare la antrenamente
» Costea are probleme cu tijele
» Stoica, dorit de sârbi
» Velcovici – „chior“
» Ovidiu Stinga este noul oracol din Banie
» Au reaparut problemele medicale
» Bornescu exerseaza in limba sârba
» Malaele si Adi Popescu, monitorizati de „Dulau“
» Minerul Matasari se pregateste la Olanesti
» Armata – FC Caracal
» Motrenii testeaza Dacia
» Nazismul i-a cucerit pe ultrasii italieni
» Di Canio, robul fascismului
» Co Adriaanse a fost atacat cu pietre
» Internationali turci, in vizorul mafiotilor
» Animalele sunt mai bune decât oamenii!
» „Nu suntem la teatru“
» Colegiul National „Carol I“ a câstigat faza municipala
» „Putem produce surpriza in SUA“

Bani & Afaceri

» Casele de amanet, la un pas de faliment
» Salarii mai mari in administratia publica
» Se cauta director pentru OSPA
» Adio spaga in vama
» Sindicalistii din Finante, in proces cu ministerul
» Prospetimea si eleganta noii generatii Mercedes
» Alfa Romeo Brera – Regina Frumusetii in 2005

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Reduceri la haine de iarna
» Lenjeria intima – intre perle si diamante
» Scurte stiri
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere
» Variante bicolore in amenajarea unui apartament
» Cum iti alegi patul asa dormi!
» Feriga, o planta ideala de apartament
» Ogarul afgan, un patruped delicat
» PESTE CU SOS TOMAT SI VINETE

Top