8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMischie, luat la ochi de Comisia Europeana

Mischie, luat la ochi de Comisia Europeana

Ultimele doua dosare in care este urmarit penal Nicolae Mischie si care se afla in cercetare la Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj vor fi prezentate in raportul de tara pentru România, in luna aprilie, la capitolul justitie.


Baronul de Gorj, Nicolae Mischie, a trezit interesul reprezentantilor Comisiei Uniunii Europene, iar dosarele in care acesta este anchetat vor fi mentionate in raportul de tara pentru România, la capitolul justitie.


Potrivit prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, conducerea Ministerului Justitiei le-a comunicat recent procurorilor din Gorj ca dosarele SMANIC si cel al drumurilor pietruite cu bani de la consiliul judetean vor fi prezentate in raportul amintit, in luna aprilie. La momentul respectiv se va anunta daca România va fi primita in Uniunea Europeana, incepând cu 1 ianuarie 2007. „Am primit aceasta instiintare prin intermediul Parchetului Curtii de Apel Craiova, din care am aflat despre monitorizarea celor doua dosare. Noi am derulat toate anchetele si am realizat toate expertizele necesare si le vom finaliza in mod corespunzator. In ambele dosare, politia a venit cu propuneri de trimitere in judecata pentru peste 30 de persoane“, a declarat Gheorghe Emil Mota.


Mota va merge la spital, la Mischie


Una dintre problemele cu care s-au confruntat insa anchetatorii si care le-ar putea da de furca, in ceea ce priveste solutionarea celor doua dosare, este lipsa declaratiilor lui Nicolae Mischie – unul dintre principalii acuzati. Cu toate ca prim-procurorul Mota a spus in repetate rânduri ca legea ii permite sa trimita dosarele la instanta si fara audierea fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, acest lucru ar putea atârna greu in pledoariile avocatilor baronului de Gorj. Din acest motiv, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj si comisarul Craciun, seful Serviciului Cercetari Penale, se vor deplasa in aceasta saptamâna la Bucuresti, pentru a-i prezenta lui Nicolae Mischie dosarele si acuzatiile care i se aduc.


Cu duba la Bucuresti


Daca dosarul SMANIC, in care Mischie este acuzat de contrabanda, fals si uz de fals, nu este atât de voluminos, dosarul pietruirii drumurilor, al modernizarii Casei Ganescu si al acordarii ilegale a unui spor de doctor la salariu lui Mischie este mai mult decât consistent. Acesta are 121 de volume, care cântaresc peste 100 de kilograme, prejudiciul depasind noua miliarde de lei.


De asemenea, in cele doua dosare sunt urmarite penal peste 34 de persoane, pe lânga Mischie, in atentia procurorilor si politistilor intrând angajati ai CJ Gorj, Ion Calinoiu, presedintele CJ Gorj, oamenii de afaceri Mocanu si Stefanoiu si doi fosti angajati ai ADRSV Oltenia. Principalele acuzatii sunt de abuz si serviciu in fals. Prim-procurorul Mota si comisarul Craciun vor avea nevoie de o duba pentru a se deplasa cu dosarele la Spitalul Universitar Bucuresti, unde Mischie este internat si sub observatie medicala, dupa ce recent a suferit o interventie chirurgicala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS