17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristii restantieri ramân fara autorizatii

Taximetristii restantieri ramân fara autorizatii

Firmele care practica taximetrie pe raza municipiului Târgu Jiu vor ramâne fara autorizatii daca la controalele efectuate sunt depistati soferi care nu au contracte de munca sau care au amenzi de circulatie neplatite.


Consiliul Local Târgu Jiu a decis in sedinta de luni, 23 ianuarie, ca operatorii de transport care solicita vizarea autorizatiei de taxi pentru semestrul in curs sa prezinte documente din care sa reiasa ca soferii sunt angajati cu contract de munca. Masura a fost luata ca urmare a faptului ca soferii de taxi incalca regulile de circulatie foarte des si detin recordul la capitolul amenzi neplatite. Directia de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Târgu Jiu nu-i poate executa silit pe acesti soferi, din cauza ca nu au bunuri pe numele lor. Nefiind angajati cu contracte de munca, nici nu li se poate face poprire pe salariu.


Soferii din Târgu Jiu au datorii restante pentru amenzile neplatite de peste zece miliarde de lei, rau-platnici fiind in special taximetristii. Ca urmare a acestui fapt, Consiliul Local Târgu Jiu conditioneaza acum vizarea autorizatiei de taxi si de depunerea unor certificate de atestare fiscala pentru toti conducatorii auto angajati.


Recordul la amenzi il detine un tânar care, desi nu a implinit 20 de ani, a acumulat in doar o saptamâna amenzi insumând 850 de milioane de lei. Alte patru persoane au fiecare amenzi neplatite de peste o suta de milioane.


Peste 100 de taximetre-pirat in Târgu Jiu


Din analizele specialistilor a rezultat ca numarul optim de taximetre pentru Târgu Jiu este de 300, astfel incât statiile special amenajate sa nu fie supraaglomerate.


Consilierul municipal Adrian Tudor a spus insa ca a facut o cercetare pe cont propriu si a constatat ca, pe lânga cele 300 de taximetre autorizate, mai sunt in trafic intre 100 si 150 de taximetre-pirat. Ca urmare a acestui fapt, Tudor le-a cerut edililor din Târgu Jiu sa aprobe suplimentarea numarului de autorizatii. „Decât sa toleram practicarea ilegala a taximetriei, mai bine suplimentam numarul de autorizatii. Astfel incasam mai multi bani la bugetul de stat, iar soferii intra in legalitate, deoarece isi doresc acest lucru“.


Primarul Florin Circiumaru a respins insa propunerea acestuia, sustinând ca din punct de vedere urbanistic nu mai sunt solutii pentru infiintarea altor statii de taxi sau pentru marirea capacitatii celor actuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS