27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAT Craiova investeste in ratele pentru plata masinilor

RAT Craiova investeste in ratele pentru plata masinilor

Cea mai mare parte a investitiilor RAT Craiova din acest an vor fi indreptate spre plata contractelor de leasing pentru 60 de masini achizitionate inca din 2003.


Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova va fi nevoita in acest an sa scoata din bugetul propriu 20 de miliarde de lei, doar pentru a plati ratele masinilor achizitionate in sistem leasing. Valoarea este trecuta la capitolul investitii, acoperind insa mai mult de jumatate din totalul sumei alocate in acest scop, de 35 de miliarde de lei. Regia si-a propus insa sa realizeze pentru 2006 un venit total de 256 de miliarde de lei.


Cea mai mare parte a investitiilor in 2006 va fi directionata pentru plata a 60 de autovehicule, cumparate in perioada 2003 – 2005.


Pentru cea mai controversata achizitie, cele 44 de minibuze IVECO si 12 autobuze BMC, care au fost luate in 2003, regia va fi nevoita sa pompeze bani catre firmele de leasing si in urmatorii trei ani.


Continuând seria investitiilor de succes, in 2004 au mai fost cumparate, in acelasi sistem, o masina de marfa IVECO, dar si un Renault Laguna, folosit de viceprimarul Gheorghe Nedelescu, in interes de serviciu. Incercând sa isi doteze si propriii angajati cu câte o masina de serviciu, in 2005 s-au cumparat doua autoturisme Daewoo Cielo. „Acestea sunt folosite de personalul care lucreaza la exploatare, pentru controlul traficului“, a precizat Virgil Boboc, directorul RAT Craiova.


Soferii RAT, mai atent urmariti de superiori


Pentru ca nici un angajat sa nu mai circule sub influenta bauturilor alcoolice cu mijloacele de transport in comun, se intentioneaza si cumpararea a trei etiloteste. Daca pâna acum sefii directi ai soferilor trebuia sa-i miroase pe acestia, pentru a sti daca au baut in timpul serviciului, din acest an, sarcina le va fi usurata.


„Am mai avut situatii când soferii erau beti. Bineinteles nu trebuie sa generalizam, insa aceste etiloteste nu existau in dotarea noastra pâna acum si avem nevoie de ele. Vom plati 20 de milioane de lei pentru achizitionarea lor“, a continuat Boboc.


Alta investitie importanta pentru 2006 o constituie cumpararea de sisteme de urmarire a mijloacelor de transport in trafic, GPS. La acest capitol, regia intentioneaza sa cheltuiasca 500 de milioane de lei. Directorul RAT Craiova a precizat ca astfel cursele nu vor mai putea fi furate, iar „soferii vor fi urmariti mai atent“.


Inca sapte miliarde de lei urmeaza a fi investite, in acest an, si in renovarea liniei de tramvai. Lucrarile vor fi realizate doar in punctele critice, deoarece o lucrare de anvergura ar costa peste 40 de milioane de euro, bani de care regia nu dispune.


„In zonele Billa, Calea Bucuresti, la Viitorul, Calea Severinului – Scoala nr. 12 este nevoie urgenta de reparatii. Specialistii nostri au analizat liniile si au constatat ca tramvaiele nu vor mai putea circula daca nu se realizeaza reparatii urgente“, a incheiat Virgil Boboc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS