13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBomba de sub blocuri

Bomba de sub blocuri

La mai putin de doua ore de la explozia punctului termic de lânga Scoala 37, cartierul Lapus a fost zguduit de o noua explozie.


De data aceasta, deflagratia s-a produs la blocul O6, din imediata vecinatate, din cauza unor acumulari de gaze la subsol. La sosirea autoritatilor, locatarii, atât din blocul O6, cât si din blocurile vecine – O4 si O5 – au fost avertizati ca exista in continuare pericol de explozie si au fost sfatuiti sa-si paraseasca locuintele pâna la rezolvarea situatiei.


„Au venit pe la ora 11.00 de la gaze si de la politie. Au mers din usa in usa si ne-au anuntat ca nu ar fi bine sa mai ramânem acasa ca este periculos. Ne-au spus ca, daca totusi nu avem de gând sa plecam, sa nu aprindem nimic ca este pericol de explozie“, a spus Maria Dananae.


In ciuda avertismentelor, o parte dintre locatari si-au asumat riscurile si au refuzat sa plece.


Maria Dananae sustine ca nu a avut unde sa se duca si nici nu s-a indurat sa-si lase nesupravegheate lucrurile din casa, agonisite cu atâta truda.


„Gazele sunt oprite. Cu toate astea, mirosul se simte in continuare“


Alti locatari s-au temut de eventualitatea producerii unei noi explozii si au plecat, revenind abia ieri-dimineata, dupa ce autoritatile i-au asigurat ca pericolul a trecut.


„Am intrebat daca s-a rezolvat scurgerea de gaze si mi s-a spus ca a scazut concentratia de gaz de la subsol si ca pericolul acum este peste strada, unde s-a gasit fisura“, a spus Cornel Draghici, un locatar de la etajul trei, care se straduia din rasputeri sa-si calmeze nervozitatea, tragând cu pofta dintr-o tigara, fara sa-si dea seama probabil de pericol. Surprins cu „sursa de foc“ in mâna, barbatul s-a scuzat, spunând ca si-a cerut voie de la Distrigaz:


„I-am intrebat daca e voie sa fumam si mi-au spus ca nu e nici o problema“.


Dupa o noapte petrecuta pe la rude sau prieteni, locatarii si-au gasit apartamentele cufundate in frig.


Un miros persistent de gaze se simtea pe scarile de bloc, dar si in apartamente. „Gazele sunt oprite. Cu toate astea, mirosul se simte in continuare. Nu stiu din ce cauza. Când am plecat, cei de la Distrigaz sapau pe lânga bloc ca sa gaseasca fisura. Au gasit-o mai târziu, dar tocmai pe partea cealalta a drumului“, a spus Tatiana Pitigoi, locatar in blocul O6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS