12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Orsova a inghetat Dunarea

La Orsova a inghetat Dunarea

Din cauza valului de frig ce s-a abatut asupra tarii noastre, Dunarea a inghetat in amonte de Portile de Fier I. La Orsova, in zona viaductelor, s-au format poduri de gheata.


„Este foarte frig… Nu vedeti ca Dunarea a inghetat la viaductul Bahna? Aproape cinci kilometri spre satul Ilovita, poti sa mergi pe stratul de gheata“, a declarat Adrian Tatu, localnic. Având in vedere ca gheata formata in zona Orsova nu are mai mult de cinci-sase centimetri grosime, navigatia fluviala nu a fost afectata.


„Din cauza temperaturii de minus 20 de grade Celsius, inregistrata in noaptea de marti spre miercuri, pe luciul de apa din zona Orsova s-a format un pod de gheata de cinci-sase centimetri grosime. Navigatia nu are de suferit, dar am hotarât ca dupa ora 18.00 sa nu se mai faca manevre fluviale“, a precizat directorul Portului Orsova, Nicolae Urdareanu. Orsovenii isi aduc aminte ca Dunarea a inghetat si in urma cu 20 de ani.


„Din 1986 nu a mai fost asa de frig. Atunci a inghetat apa atât de tare incât ne plimbam de la un mal la altul pe gheata“, a spus Marin Viasu, localnic.


Activitatea la Santierul Naval din Orsova a fost intrerupta din cauza temperaturilor foarte scazute, iar circulatia navala este permisa doar intre orele 9.00 si 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS