13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCât mai multi bani de la studenti

Cât mai multi bani de la studenti

Ora 14.00, la sala 321 a Facultatii de Litere se sustine examenul de Literatura engleza cu studentii din anul IV. Intâmplarea face sa ma aflu in sala de examen in momentul in care doamna profesor intra, insotita de cei doi asistenti ai dumneaei, si incepe sa faca liniste pentru a putea imparti biletele cu subiectele ce urmeaza a fi rezolvate. Am imensa surpriza ca nici unul dintre cei trei profesori sa nu ii legitimeze pe studenti, ca nimeni sa nu verifice identitatea lor. Iau loc intr-o banca, imi primesc si eu la rândul meu subiectele si nici nu incep bine rezolvarea lor ca, eu si „colegii“ mei suntem intrerupti de o bataie in usa. A venit domnisoara secretara, care doreste sa ii invite afara din sala pe studentii ce nu si-au platit taxa de studii integral, acestia neavând dreptul de a participa la examen.


In momentul imediat urmator in sala se declanseaza o adevarata rascoala a studentilor. O parte dintre ei acuza casieria si programul mult prea scurt, alta parte flutura niste bani spunând ca plateste pe loc suma restanta, in timp ce altii sunau pe la rude, prieteni sau cunostinte ca sa imprumute banii necesari. Altii, cei ce isi achitasera taxele de studii, asteptau nerabdatori ca toata aceasta revolta sa se termine pentru a-si putea continua rezolvarea lucrarii.


Se intocmesc liste cu cine va plati peste o zi, se intocmesc liste cu cine va plati peste doua zile, se iau bani fara a fi date chitante, se negociaza termenul de plata. Totul se intâmpla in timpul unui examen, sub ochii domnilor profesori care aproba situatia, iar iritarea unora dintre studenti ii lasa indiferenti atât pe domnii profesori, cât si pe domnii secretari, caci principalul scop in toata aceasta poveste este sa se incaseze cât mai multi bani de la studenti.


Taxe legale, taxe ilegale, termeni legali sau ilegali, cu sau fara acordul studentului sau al elevului, totul ia contur si se petrece in urbea noastra, in scolile noastre, sub propriii nostri ochi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII