17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Unirii, printre baloane cu sigla PSD

Ziua Unirii, printre baloane cu sigla PSD

Principalul moment care a marcat sarbatorirea Unirii Principatelor Române, la Craiova, l-a reprezentat aruncarea cu baloane albastre inscriptionate… cu sigla PSD. Autoritatile locale sustin insa, cu vehementa, ca a fost o simpla intâmplare, nicidecum o razbunare politica si dau vina pe firma care s-a ocupat de distribuirea baloanelor.


In incercarea de a fi originale, autoritatile craiovene au considerat ca trebuie sa sarbatoreasca Ziua Unirii Principatelor Române, prin aruncarea in fata primariei a peste 500 de baloane tricolore. Ideea ar fi fost primita cu entuziasm, de cei prezenti la manifestare, daca printre ele nu s-ar fi strecurat si baloane albastre inscriptionate cu sigla PSD. Uimiti de gafa facuta, organizatorii au dat vina pe firma de la care le-au comandat, incercând sa iasa basma curata.


„Am luat 500 de baloane cu heliu, de la firma de catering Le Baron, prin SC FUNGUS SRL. Pentru fiecare ar fi trebuit sa le dam aproximativ 20.000 de lei, in total zece milioane de lei. Când au fost desfacute insa am observat ca unele erau inscriptionate cu sigla PSD. Am ramas inmarmuriti, deoarece noi nu le dadusem asa comanda. Prin urmare nu le vom mai achita nici un ban“, a precizat Cristian Boldur, unul dintre organizatori.


Desi au invinuit firma de catering care a fost raspunzatoare de distribuirea baloanelor, reprezentantii primariei nu pot nega ca s-au facut de râs. In replica insa, unul dintre directorii societatii, Gelu Clenciu, a declarat: „Intr-adevar, am primit o comanda de la primarie, pentru baloane, insa acestea nu erau inscriptionate. In nici un caz nu este vorba de cele furnizate de noi“.


Primarul Antonie Solomon ramâne insa ferm pe pozitii, sustinând ca nici in ruptul capului nu va plati livrarea baloanelor. Solomon sustine ca nu este vorba de nici o razbunare politica, si este doar o intâmplare nefericita.


„Probabil le-au ramas in stoc de la alta manifestare si au zis sa ni le dea noua ca oricum nu le vedem, pentru ca le dam drumul. Nu cred insa ca a fost ceva intentionat. Oricum, nu le dam nici un ban“, a spus raspicat edilul-sef.


Craiovenii au dat bir cu fugitii


In ciuda acestui eveniment, Piata A. I. Cuza, care a gazduit ieri manifestarile dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, a fost aproape pustie pentru mai bine de doua ore, timp in care s-a desfasurat spectacolul. Dupa ce agentii de politie au interzis circulatia pe tronsonul din fata primariei, doar câtiva trecatori s-au incumetat sa asiste la manifestari. Cei care au fost nevoiti sa indure frigul au fost angajatii din primarie, scosi cu forta de sefi, dar si oficialitatile locale. In total, aproximativ 100 de persoane au participat la spectacolul de ieri.


Startul manifestarilor s-a dat in jurul orei 9.30, când dispozitivul de militari si-a facut aparitia. O jumatate de ora mai târziu, trompetistii au anuntat sosirea oficialitatilor: primarul Antonie Solomon, viceprimarii Gheorghe Nedelescu si Sorin Iordache, subprefectul Ion Groza si presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa. Marele absent a fost prefectul Nicolae Giugea, care se afla in delegatie la Bucuresti.


Dupa ce a ascultat cu mare atentie intonarea Imnului de Stat al României, edilul-sef al Craiovei, urmat de subprefectul Groza, a spus câteva cuvinte despre semnificatia Zilei Unirii in fata celor strânsi in piata. Craiovenii care au rezistat frigului pentru a asculta cuvântarile oficialitatilor au fost martori apoi la depunerile de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.


Masa imbelsugata pentru functionari


Dupa defilarea garzii de onoare, cei prezenti au incins Hora Unirii, alaturi de membrii Ansamblului folcloric „Maria Tanase“. Cum muzica era pe gustul sau, edilul-sef nu a pierdut momentul pentru a-si etala talentele de dansator. Vazând ca insusi primarul a decis sa se distreze putin, si craiovenii au prins gustul muzicii si s-au alaturat in hora. Chiar daca se miscau cu voiosie, acestia nu au putut rezista mai mult de 15 minute, la -10 grade Celsius.


Infrigurati, o parte au decis sa intre in primarie, spre nemultumirea primarului care dorea sa continue petrecerea afara. „Tradat“ de propriii angajati, Solomon a hotarât sa li se alature la petrecerea organizata in sala mica a primariei, unde il astepta o masa imbelsugata. Incaperea s-a dovedit insa inca o data neincapatoare pentru functionarii publici care s-au inghesuit sa guste din bucatele alese. Dupa ce s-au saturat de sarmale, oamenii au decis sa aleaga mâncaruri mai pretentioase, cum ar fi caracatita. Invitatii au plecat pe la casele lor abia dupa ce masa plina cu bunatati a fost golita, aproximativ in jurul orei 14.00. Restul craiovenilor pentru care a fost organizata manifestarea, dar si cocteilul, au preferat sa ramâna in casa, la caldura, pierzând insa o „masa pe cinste“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII