Scurte stiri

Autori


100 de solicitari pe zi, la Salvare

Serviciul de Ambulanta Gorj primeste zilnic 100 de apeluri de la cetateni care solicita interventia salvarilor. Nicolae Serban, directorul Serviciului de Ambulanta Gorj, a declarat ca numarul interventiilor la persoanele care sufera de afectiuni cardiace este in crestere: „Avem câte cinci-sase cazuri pe zi. Multi sunt cardiaci, dar avem si diabetici, persoane care sufera de astm si alte boli ale sistemului respirator. Gerul nu le face deloc bine persoanelor care au astfel de boli“, a precizat directorul Serban. Acesta a spus ca persoanele fara adapost si copiii strazii ar trebui sa fie lasati sa stea temporar in gara Târgu Jiu, in conditiile in care in municipiu nu exista un adapost destinat unor astfel categorii de persoane. (E.M.) 

Sinistratii au primit ajutoare

O suta de familii de sinistrati – 59 din localitatea doljeana Cleanov si 41 din Brabova – au primit in aceasta perioada ajutoare constând in alimente: 600 kilograme de fasole, zahar, conserve de carne de porc, cutii de pateu si dulciuri. Campania de intrajutorare a oamenilor loviti anul trecut de valurile repetate de inundatii a fost sprijinita de membrii Organizatiei World Vision, biroul zonal Craiova. O echipa a organizatiei a efectuat in zonele calamitate amintite anchete sociale, unde au fost identificate nevoile imediate ale oamenilor pentru a depasi perioada de iarna. Din cele spuse de coordonatorul principal al proiectului de dezvoltare comunitara, Geta Ungureanu, criteriile de selectie a oamenilor au fost: gradul de distrugere a locuintelor, mobilierul, sobele, cât si starea de sanatate a membrilor familiilor. Pe lânga alimente, sinistratii au primit si articole de imbracaminte, cât si mobilier de interior, scaune, paturi si dulapuri, dar si accesorii de pat (lenjerii, paturi si pilote). (E.L.) 

Detinutii nu au mai iesit la munca din cauza frigului

Detinutii Penitenciarului din Târgu Jiu nu au putut iesi ieri la munca din cauza frigului. Acestia trebuia sa lucreze la curatarea caii ferate din zona miniera Matasari, situata lânga punctele de incarcare a carbunelui. Cei 25 de detinuti care urma sa plece la munca au ramas in celule, pentru ca masinile care ii transportau si utilajele cu care lucrau nu au mai pornit.


Datorita tarifelor mici, penitenciarul a incheiat un contract de prestari servicii cu o societate din Craiova, care se ocupa de efectuarea lucrarii de curatare a liniei ferate de carbune. (A.I.) 

Pe ger, politistii fac pauze scurte si dese

Temperaturile foarte scazute din ultimele zile sunt resimtite si de agentii de politie din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj, care muncesc in aer liber. Ca sa faca fata gerului, agentii de circulatie isi iau mai multe pauze scurte ca sa se mai incalzeasca, dar nu inainte de a anunta ofiterul de serviciu. „Programul unui agent de circulatie este de sase ore, dar, in conditiile in care temperaturile au scazut foarte mult, nu pot sta in strada atâta timp. Pentru a nu perturba programul, am decis ca agentii sa lucreze in ture de opt ore, iar in cele doua ore in plus peste program sa faca pauze de câte 10-15 minute. Aceasta masura este valabila numai in zilele in care temperaturile scad foarte mult“, a declarat cms. Stelian Nicolaescu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova. (A.M.) 

Era sa arda de vie

O batrâna din localitatea doljeana Lipov era cât pe ce sa arda de vie in propria casa. Maria Plesa, de 85 de ani, a luat foc de la o soba. Femeia a adormit cu focul aprins, iar din soba au sarit scântei in pat. Flacarile au cuprins paturile si hainele batrânei, care speriata a inceput sa strige dupa ajutor. Ea a fost salvata de vecinii care au incercat sa-i stinga hainele cu apa si zapada. In cele din urma, flacarile au fost ostoite, iar Maria Plesa a fost transportata de urgenta la spital. Batrâna a fost internata la Clinica de chirurgie plastica a Spitalului de Urgenta Craiova cu arsuri de gradul II si III pe 30% din suprafata corpului. (M.C.)Comenteaza acum

Un comentariu;

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 25 ianuarie 2006

Actualitate

» Boala oii nebune s-a confirmat in Dolj
» Sotia prefectului, samânta de scandal
» Conditii groaznice la adapostul de câini de la Facai
» Taximetristii s-au reorientat politic
» Mischie este internat la „Foisorul de Foc“
» SC TISMANA SA, la un pas de inchidere
» Cartele de metrou pe post de carduri bancare

Local

» Vinovata-i secretara
» „Invazie“ de functionari in primarie
» Baloanele PSD – comanda verbala
» Sefii regiilor in zodia bugetului
» Sesiune la minus 15 grade
» Cât mai multi bani de la studenti
» La Orsova a inghetat Dunarea
» 300 de familii din Motru au stat o zi in frig
» Zeci de cardiaci si bolnavi cu probleme respiratorii – la spital
» Geniul in permanenta descoperire
» Jorge Luis Borges, titanul „realismului magic“ sud-american
» Jules Verne, adulat de o românca
» Barja rasturnata in mijlocul Dunarii
» O batrâna din Podari a inghetat in casa
» Un tir rasturnat a paralizat traficul pe DN 7
» Soft inchiriat cu… 350 de milioane pe luna

Dolj

» Un doljean a murit din cauza gerului

Gorj

» Sursele de alimentare cu apa, pazite sa nu inghete

Sport

» Sperante sub portocali
» Nas in nas cu stelistii
» Stoica si „Piti“ au intâmpinat oltenii
» Steaua il vrea pe Bornescu
» Amendat de Stinga
» Fotbalistii de valoare refuza Pandurii
» Piturca vrea adversari accesibili
» Lobont a devenit titular la Fiorentina
» Chivu, in echipa etapei
» Mitea, „lancier“ pâna in 2009

Bani & Afaceri

» Crater urias in mijlocul padurii
» Finantele doljene au bagat in faliment sute de firme
» Frigu-i vâra pe craioveni in izmene
» Agentiile imobiliare oferteaza prin poze

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Intreruperi programate
» Fereşte-te de radar!
» Picatura de cunoastere
» Cosmetica la domiciliu!
» Arta de a fi mereu frumoasa
» Scurte stiri

Opinii

» HORA UIMIRII
» Botez australian in discoteca

Top