21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConstantin Cretan solicita eliberarea din inchisoare

Constantin Cretan solicita eliberarea din inchisoare

Constantin Cretan, fostul locotenent al lui Miron Cozma, a solicitat ieri Tribunalului Gorj intreruperea executarii pedepsei pe motive medicale. Omul lui Cozma a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru mineriada din 1999, fiind acuzat de participare la subminarea puterii de stat.


Pentru aceeasi mineriada a fost condamnat si Miron Cozma, alaturi de alti patru sindicalisti. Judecatorii urmeaza sa se pronunte daca ramânerea lui Constantin Cretan in inchisoare este justificata, in acest caz fiind necesara realizarea unei expertize medicale. Este de amintit faptul ca, la sfârsitul anului trecut, Constantin Cretan a fost tratat sub paza la Spitalul Judetean din Târgu Jiu, dupa ce si-a luxat piciorul in timpul unui meci de fotbal care a avut loc intre detinuti.


Aparent sanatos…


Eugen Simescu, comandantul Penitenciarului de Maxima Siguranta din Târgu Jiu, a declarat ca detinutul nu are probleme medicale si nu este inregistrat la infirmierie cu probleme medicale deosebite.


„El a trimis cererea de intrerupere a executarii pedepsei direct la instanta si nu a trecut pe la noi. Nu are probleme medicale grave si participa la toate activitatile derulate in penitenciar. Este chiar instructor pentru activitatile sportive. In cerere aminteste ceva de probleme la plamâni, bronho-pneumonie sau ceva asemanator. Cert este ca a fost repartizat intr-o camera de nefumatori. In conditiile in care instanta va decide acest lucru, va fi prezentat Serviciului pentru Medicina Legala Gorj, pentru o expertiza“, a declarat Eugen Simescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS